Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

27/02/19

Σύντομα οι ανακοινώσεις της ExxonMobil για το οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ

 

Στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να αποσαφηνιστεί το εύρος των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που εντοπίστηκαν στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ μετά τις πρώτες γεωτρήσεις της κοινοπραξίας ExxonMobil – Qatar Petroleum.

 

 

Όπως δήλωσε στα Νέα η Λουίζα Παπαγεωργίου,σύμβουλος δημοσίων σχέσεων της θυγατρικής της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας στην Κύπρο ExxonMobil Exploration and Production Cyprus «οι ανακοινώσεις για το Οικόπεδο 10 θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα».

 

Οι εκτιμήσεις αρμοδίων θέλουν ιδίως μετά τη γεώτρηση στον στόχο «Γλαύκος - 1» της ίδιας παραχώρησης να έχει εντοπιστεί καλό και εμπορικά εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα που θα επιτρέψει τη συνέχιση της επενδυτικής δραστηριότητας της ExxonMobil.

 

Το γεωτρύπανο «Stena Icemax» της κοινοπραξίας έπιασε δουλειά στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου αφού είχε προηγηθεί η γεώτρηση στον στόχο «Δελφύνη – 1» για τα αποτελέσματα της οποίας δεν έγινε καμία ανακοίνωση.

 

Η γεωολογική δομή του «οικοπέδου 10» προσομοιάζει με αυτή του γιγαντιαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου «Ζορ» στην Αίγυπτο που ανακάλυψε η ιταλική Eni, ανατρέποντας τα επιστημονικά αλλά και ενεργειακά δεδομένα στην περιοχή.

 

Το μέγεθος του «Γλαύκος – 1» θα καθορίσει πολλά ως προς το ποια χώρα θα είναι ο νέος ισχυρός ενεργειακός «παίκτης» της Λεκάνης της Μεσογείου.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....