Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 29/01/19

Τί μάθαμε από τη φετινή ομιλία του Τζορτζ Σόρος στο Νταβός;

 

του Lucas Laursen

 

Ο γνωστός επενδυτής Τζορτζ Σόρος είχε πολλά να πει στο Νταβός αυτή την εβδομάδα, ειδικά ως προς την Κίνα. Ιδού πέντε ζητήματα που ο ίδιος πιστεύει ότι ο κόσμος καλείται άμεσα να αντιμετωπίσει:

 

 

Τηλεπικοινωνίες

 

Τι είπε: «Αντί να αφήσουμε τη ZTE και τη Huawei να τη γλιτώσουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να συμπεριφερθούν με αυστηρότητα… Εάν αυτές οι εταιρείες κυριαρχήσουν στην αγορά 5G, θα αποτελέσουν έναν απαράδεκτο κίνδυνο ασφαλείας για τον υπόλοιπο κόσμο».

 

Γιατί το είπε: Οι ΗΠΑ και πολλοί από τους συμμάχους τους έχουν δηλώσει ότι η Huawei και η ZTE είναι πολύ στενά προσδεμένες στο κινεζικό κράτος και γι’ αυτό έχουν απαγορεύσει τη χρήση τους σε μια σειρά στρατιωτικών, ερευνητικών και άλλων κυβερνητικών εφαρμογών.

 

Κοινωνική πίστωση

 

Τι είπε: «Θεωρώ το σύστημα κοινωνικής βαθμολογίας τρομακτικό και αποτρόπαιο… θα υποτάξει την μοίρα του ατόμου στα συμφέροντα του μονοκομματικού κράτους με τρόπους που δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία».

 

Γιατί το είπε: Η Κίνα αναπτύσσει ένα σύστημα κοινωνικής βαθμολογίας που θα μπορούσε να επηρεάσει την πρόσβαση των ανθρώπων σε ταξίδια και θέσεις εργασίας με τον ίδιο τρόπο που το σύστημα χρηματοπιστωτικής βαθμολογίας επηρεάζει τα επιτόκια δανεισμού κάποιου.

 

Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping

 

Τι είπε: «Ο Xi Jinping θέλει ένα μονοκομματικό κράτος που θα κυριαρχεί… Είναι ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος όσων πιστεύουν σε ανοιχτές κοινωνίες».

 

Γιατί το είπε: Το 2017, ο Xi εξασφάλισε πρόσθετες συνταγματικές προφυλάξεις για το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του «απόλυτου» ελέγχου επί της στρατιωτικής και οικονομικής στρατηγικής.

Τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση

 

Τι είπε: «Θέλω να επιστήσω την προσοχή στον θανάσιμο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ανοιχτές κοινωνίες από τα εργαλεία ελέγχου που η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να τοποθετήσουν στα χέρια καταπιεστικών καθεστώτων… Τα εργαλεία ελέγχου που αναπτύσσονται με την τεχνητή νοημοσύνη δίνουν ένα εγγενές πλεονέκτημα στα ολοκληρωτικά καθεστώτα έναντι των ανοιχτών κοινωνιών».

 

Γιατί το είπε: Η Κίνα στοχεύει να έχει γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη μέχρι το 2030.

Κοινωνικά δίκτυα

 

Τι είπε: «Το Facebook και οι άλλοι υποστηρίζουν πρωτίστως τα κέρδη τους».

 

Γιατί το είπε: Το Facebook βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής πέρυσι σχετικά με την ελλιπή εποπτεία της προεκλογικής εκστρατείας και μια πληθώρα παραβιάσεων της ιδιωτικότητας. Παρά τις προσπάθειές της εταιρείας να «τα βρει» με τους χρήστες της, οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν ολοένα και περισσότερο «να σφίξουν τα λουριά» στο Facebook και σε όλους τους άλλους σημαντικούς δρώντες κοινωνικής δικτύωσης.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....