Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 09/11/18

Τα έσοδα από τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 37% το εννεάμηνο του 2018

 

Οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου στο διάστημα Ιανουαρίου -Σεπτεμβρίου του 2018 αυξήθηκαν κατά 37% αποφέροντας έσοδα στην χώρα της τάξεως των 94 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τελωνειακής Υπηρεσίας της Ρωσίας.

 

 

Το Σεπτέμβριο τα έσοδα ανήλθαν στα 11,6 δισεκατομμύρια και ήσαν κατά 4,5% περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

 

Ωστόσο ο όγκος των εξαγωγών στο ίδιο διάστημα των εννέα μηνών μειώθηκε ελάχιστα, μόλις κατά 0,1% ποσοστό που αντιστοιχεί σε 190,9 εκ. τόνους , ενώ τον Σεπτέμβριο μήνα η μείωση αυτή ήταν της τάξεως του 0,7% ( 21,6 τόνοι)

 

Οι εξαγωγές ρωσικού Υγροποιημένου Φυσικού αερίου

 

Τα έσοδα των ρωσικών εταιρειών από τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στο διάστημα του εννεαμήνου του 2018 σχεδόν διπλασιάσθηκαν. Ο όγκος των εξαγωγών σε Υγροποιημένο φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά 63% φθάνοντας τα 29,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

 

Η εταιρεία Sakhalin Energy , διαχειριστής των κοιτασμάτων “ Σαχαλίν-2”, που δραστηριοποιείται στην εκμετάλλευση του κοιτάσματος Πουλτούν- Αστόχσκι και Λούνσκι που βρίσκεται στην υφαλοκρηπίδα της Σαχαλίνης, του οποίου τα αποθέματα σε πετρέλαιο φθάνουν τους 150 εκ. τόνους και του φυσικού αερίου στα 500 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Μέτοχοι της Sakhalin Energy είναι η Gazprom (50%), η Royal Dutch Shell (27,5%), και οι ιαπωνικές Mitsui (12,5%) και Mitsubishi (10%).

 

Η μονάδα Yamal LNG που είναι η πρώτη παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, έχει μετόχους την ρωσική Novatec (50,1%) η γαλλική Total (20%), η κινεζική CNPC (20%), και το κινεζικό Fund “ Silk Road” (9,9%)

 

H κοινοπραξία αυτή προτίθεται να αξιοποιεί τη εκμετάλλευση του κοιτάσματος στο στο Νότιο Ταμπέισκ ( χερσόνησος Γιαμάλ) και προϋποθέτει την λειτουργία τριών μονάδων παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου , ισχύος 5,5 εκατομμυρίων τόνων η κάθε μία . Αυτή τη στιγμή λειτουργούν η πρώτη και δεύτερη μονάδα , ενώ εώς το τέλος του έτους θα λειτουργήσει και η τρίτη μονάδα. Προβλέπεται εν συνεχεία και λειτουργία τέταρτης μονάδας.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....