| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Τα γάντια & Το χρηματιστήριο της Μαλαισίας

 

Δευτέρα, 00:01 - 27/07/2020

 

   Share

 

Όπως έγραψε το Bloomberg την Παρασκευή, τα εκρηκτικά κέρδη των εταιρειών που κατασκευάζουν γάντια είχε ως αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της χρηματιστηριακής αγορά της Μαλαισίας να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής εκείνη της γειτονικής της, και πλουσιότερης, Σιγκαπούρη.

 

 

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Bloomberg, η χρηματιστηριακή αγορά της Μαλαισίας αυξήθηκε κατά 41% από το χαμηλό του Μαρτίου ανερχόμενη στα 379 δισ. δολάρια, καθώς η πανδημία κορωνοϊού εκτόξευσε τη ζήτηση ιατρικών γαντιών και μαζί και τις μετοχές των εταιρειών που τις παράγουν. Πλέον η αγορά της Μαλαισίας βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση την αγορά της Σιγκαπούρης καθώς τη χωρίζουν από την τελευταία περίπου 4 δισ. δολάρια. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι η πρώτη φορά σε περισσότερα από 16 χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

 

«Αυτό είναι μια αντανάκλαση της συγκυριακής τύχης των οικονομιών των δύο χωρών και αυτή η απόκλιση μπορεί να συνεχιστεί για λίγο», δήλωσε ο Nirgunan Tiruchelvam, αναλυτής της Tellimer, ο οποίος παρακολουθεί τις αγορές της περιοχής εδώ και δεκαετίες. «Η Μαλαισία έχει ενσωματώσει μεταποιητικές βιομηχανίες όπως οι κατασκευαστές γαντιών», ενώ η οικονομία της Σιγκαπούρης βασίζεται στη χρηματοδότηση και την ιδιοκτησία, πρόσθεσε.

 

Η πανδημία προκάλεσε τον ανασχηματισμό των αγορών της Ασίας με τις εταιρείες τεχνολογίας και υγείας να γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη. Ενώ η αγορά της Σιγκαπούρης έχασε 113 δισ. δολάρια φέτος καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με την υποχώρηση του παγκόσμιου εμπορίου, η κεφαλαιοποίηση της Μαλαισίας ανέκαμψε λόγω των τεράστιων κερδών των εταιρειών που κατασκευάζουν γάντια.

 

Η μετοχή της Top Glove Corp.έχει αυξηθεί περισσότερο από 440% και σήμερα «εκθρόνισε» την μετοχή της Public Bank Bhd από την δεύτερη θέση της λίστας με τις πολυτιμότερες μετορχές. Η μετοχή μιας ακόμη εταιρείας παραγωγής γαντιών, της Supermax Corp., έχει σημειώσει άλμα κατά περισσότερο από 1,100% φέτος.

Το ράλι των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Μαλαισίας έχει αντιστρέψει την περσινή του πορεία όταν και είχε καταγραφεί ως η χειρότερη χρηματιστηριακή αγορά της Ασίας. Μάλιστα ο βασικός δείκτης του Χρηματιστηρίου, FTSE Bursa Malaysia KLCI, είναι ο μόνος δείκτης στη Νοτιοανατολική Ασία που έχει διαγράψει ήδη τις τις απώλειες που κατέγραψε το 2020.

 

Το ράλι που πραγματοποιούν οι μετοχές των κατασκευαστών γαντιών έχει επίσης πυροδοτήσει τις φρενήρεις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Μαλαισίας, με τον όγκο των συναλλαγών να καταγράφει ρεκόρ αυτή την εβδομάδα. Οι εγχώριοι αγοραστές κυριαρχούν στην αγορά καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ οι καθαρές εκροές ξένων επενδυτών ανέρχονται σε 4,2 δισ. δολάρια.

 

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, η Μαλαισία, της οποίας το ΑΕΠ ανέρχονταν στα 365 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2019, έχει λάβει σημαντική στήριξη τόσο από την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για γάντια όσο και από μεγαλύτερο μέγεθος της εγχώριας αγοράς του. Από την άλλη μεριά, η οικονομία των 372 δισ. δολαρίων της Σιγκαπούρης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εμπόριο και τον τουρισμό ενώ κατέχει και την αρνητική διάκριση να διαθέτει έναμ από τους υψηλότερους αριθμούς κρούσματων στη Νοτιοανατολική Ασία.

 

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....