| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Τα δέκα πιο τρομακτικά και εντυπωσιακά εγκαταλελειμμένα μέρη στον κόσμο

 

Τετάρτη, 00:01 - 07/04/2021

 

   Share

 

Όλοι μπορούν να προγραμματίσουν διακοπές σε κάποιο γνωστό προορισμό. Τι γίνεται όμως με την περιήγηση σε μια πόλη-φάντασμα; Απειλητικά και μυστηριώδη μέρη εμπνέουν ένα συναίσθημα δέους που ίσως δεν έχουμε ξανανιώσει.

 

 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μια λίστα με μερικές από τις πιο αγαπημένες εγκαταλελειμμένες πόλεις σε όλο τον κόσμο, τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε, όπως την κατέγραψε η ιστοσελίδα Skyscanner.

 

1. Πλίμουθ, Μοντσερά

 

Η πόλη Πλίμουθ εκκενώθηκε το 1995 λόγω της έκρηξης ηφαιστειακής έκρηξης. Οι επισκέψεις στην περιοχή είναι δυνατές, αλλά εξαρτάται από τα επίπεδα ασφάλειας καθώς το ηφαίστειο Soufrière Hills είναι ακόμα ενεργό. Εάν οι ειδοποιήσεις είναι πολύ υψηλές, μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση με πλοίο.

 

2. Κόλμανσκοπ, Ναμίμπια

 

Το 1908, η Κόλμανσκοπ ήταν στην ακμή της, λόγω των διαμαντιών που υπήρχαν στην περιοχή. Ωστόσο, η πόλη άρχισε να βλέπει τον πληθυσμό της να συρρικνώνεται καθώς εξαντλήθηκε η προσφορά διαμαντιών. Τώρα, τα περισσότερα από τα κτίρια βρίσκονται θαμμένα στην άμμο. Οι εκδρομές είναι συνήθως διαθέσιμες, αλλά χρειάζεστε άδεια για να μπείτε στην περιοχή.

 

 

3. Μπόντι, Καλιφόρνια

 

Η πολιτεία της Καλιφόρνια μετέτρεψε την παλιά πόλη-φάντασμα, Μπόντι, σε ένα ιστορικό πάρκο στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Είναι μια τέλεια εκδρομή για όσους θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο στο κοντινό Εθνικό Πάρκο Yosemite.

 

4. Πρίπιατ, Ουκρανία

 

Καλώς ήλθατε στην αναμφισβήτητα τη χειρότερη καταστροφή πυρηνικής ενέργειας ποτέ. Ο πυρήνας του αντιδραστήρα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ εξερράγη στα τέλη Απριλίου του 1986. Και σχεδόν 50.000 κάτοικοι της πόλης Πρίπιατ αναγκάστηκαν να φύγουν αμέσως μετά την έκρηξη. Η ακτινοβολία, ωστόσο, έχει μειωθεί αρκετά ώστε να μπορούν να γίνονται ξεναγήσεις στα διαμερίσματα, τα λούνα παρκ και πολλά άλλα.

 

5. Νησί Χασίμα, Ιαπωνία

 

Το νησί Χασίμα ήταν το μέρος για εξόρυξη άνθρακα στην Ιαπωνία. Στο αποκορύφωμα της παραγωγής, ζούσαν 5.000 ανθρακωρύχοι σε αυτό το νησί ανατολικά της ηπειρωτικής Ιαπωνίας. Όταν, όμως, η βενζίνη έγινε η επιλογή της χώρας για καύσιμα, το νησί εγκαταλείφθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Δεν μπορείτε να το επισκεφθείτε μόνοι σας, αλλά μπορείτε να βρείτε περιηγήσεις σε τμήματα του νησιού.

 

6. Νησί North Brother, Νέα Υόρκη

 

Ένα εγκαταλελειμμένο νησί κοντά στη Νέα Υόρκη; Φυσικά. Αυτό το νησί 20 στρεμμάτων χτίστηκε ακριβώς για λόγους απομόνωσης. Το Riverside Hospital χτίστηκε εκεί στα τέλη του 1800 για καραντίνα σε άτομα με ευλογιά. Μάλισταν, ήταν Μαίρη Μάλλον ή αλλιώς της «τυφοειδούς Μαίρης» κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής της. Μέχρι τη δεκαετία του ’60 είχε εγκαταλειφθεί. Η Νέα Υόρκη έχει περιορίσει την πρόσβαση στο νησί και οι επισκέπτες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για να μπορέσουν να το επισκεφτούν.

 

7. Κένικοτ, Αλάσκα

 

Θα πρέπει να θέλετε πραγματικά πάρα πολύ να επισκεφθείτε αυτήν την εγκαταλελειμμένη πόλη. Η πόλη Κένικοτ παρήγαγε μεταλλεύματα χαλκού αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων από το 1911 έως το 1938. Όταν εξαντλήθηκε ο χαλκός, οι κάτοικοι έφυγαν από εκεί. Το καλύτερο που έχει να κάποιος που θέλει να πάει σε αυτό το μέρος είναι να επισκεφθεί την πόλη με έναν οδηγό από την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου.

 

8. Γκλένριο, Νέο Μεξικό/Τέξας

 

Η πόλη Γκλένριο ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς στάσεις για αέριο στα σύνορα Νέου Μεξικού και Τέξας. Βέβαια, είναι το ιδανικό σημείο για να τραβήξετε μια φωτογραφία στο επόμενο οδικό ταξίδι σας.

 

9. Οραντούρ-συρ-Γκλαν, Γαλλία

 

Αυτή η πόλη στη Δυτική Γαλλία έχει μεγάλη ιστορία. Η πόλη, μαζί με 642 κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, εξολοθρεύτηκε στις 10 Ιουνίου 1944. Μόνο μερικοί επιζώντες έμειναν και λίγο πιο μακριά χτίστηκε ένα νέο χωριό. Η αρχική πόλη λειτουργεί πλέον ως μουσείο και μνημείο.

 

10. Τέξολα, Οκλαχόμα

 

Η πόλη Τέξολα αποτελεί τα σύνορα μεταξύ της Οκλαχόμα και του Τέξας. Οι επιθεωρητές δεν μπορούσαν να αποφασίσουν σε ποιο κράτος ανήκε η πόλη. Απογραφή του 2010 αναφέρει ότι υπάρχουν 36 άτομα που εξακολουθούν να ζουν στην πόλη, αλλά είναι πιο πιθανό να δείτε τροχοφόρους παρά ανθρώπους σε αυτό το μέρος.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....