| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Τα δύο πασίγνωστα social media που ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πλέον για την πολιτική του ενημέρωση

 

Τρίτη, 00:01 - 04/02/2020

 

   Share

 

της Danielle Abril

 

To Facebook και το Twitter απέχουν πολύ από το να εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη των χρηστών τους, έχοντας αφήσει την παραπληροφόρηση να πλημμυρίσει τις υπηρεσίες τους στις πρόσφατες εκλογές, σύμφωνα με μια νέα έρευνα γνώμης. Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται ακόμη τα κοινωνικά μέσα ως πηγή πολιτικών ειδήσεων.

 

 

Το 59% των ενηλίκων είναι δύσπιστοι ως προς το Facebook, το οποίο έχει το χειρότερο προφίλ μεταξύ των βασικών ιστοσελίδων κοινωνικών μέσων, σύμφωνα με το Ερευνητικό Κέντρο Pew. Το Twitter είναι το δεύτερο χειρότερο με 48%, ενώ ακολουθεί το Instagram με ποσοστό δυσπιστίας 42%.

 

Η έκθεση δίνει «μια πληρέστερη εικόνα που ενισχύει ό,τι έχουμε δει στο παρελθόν σε σχέση με το γενικό επίπεδο εμπιστοσύνης (και απουσίας εμπιστοσύνης) στα κοινωνικά μέσα ως πάροχοι ειδήσεων» λέει η Amy Mitchell, διευθύντρια δημοσιογραφικής έρευνας στο Pew. Τα κοινωνικά μέσα «απολαμβάνουν των χαμηλότερων επιπέδων εμπιστοσύνης, με διαφορά».

 

Τα ευρήματα έρχονται σε μια στιγμή που οι εταιρείες κοινωνικών μέσων παλεύουν να ελέγξουν την παραπληροφόρηση, τα spam και την προπαγάνδα στις ιστοσελίδες τους. Επιπλέον, ελέγχονται επειδή επέτρεψαν στους Ρώσους να διασπείρουν πολιτική προπαγάνδα κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών το 2016 στις ΗΠΑ.

 

Επιπλέον, τα κοινωνικά μέσα έχουν υιοθετήσει μια εξαιρετικά χαλαρή προσέγγιση αναφορικά με την αστυνόμευση των πολιτικών διαφημίσεων που περιλαμβάνουν ψευδείς πληροφορίες. Το Facebook, για παράδειγμα, έχει υιοθετήσει την άποψη ότι οι πολιτικοί μπορούν να λένε όσα ψέματα θέλουν στις διαφημίσεις.

Τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί έχουν ασκήσει κριτική στις εταιρείες τεχνολογίας, επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές τους αδικούν τους υποψηφίους και τα κόμματά τους. Και η έκθεση του Pew ενισχύει την ιδέα ότι η δυσπιστία στις υπηρεσίες κοινωνικών μέσων υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές.

 

Για παράδειγμα, 62% των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων που συμμετείχαν στην έρευνα εξέφρασαν τη δυσπιστία τους για το Facebook ως πηγή πολιτικών ειδήσεων. Το αντίστοιχο ποσοστό των φίλων των Δημοκρατικών που εκφράζουν την ίδια άποψη είναι 59%. Όσο για το Twitter, τα ποσοστά δυσπιστίας είναι 51% και 46% για τους ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών αντίστοιχα.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....