| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Τα καθηλωμένα αεροσκάφη jumbo όλου του κόσμου βρίσκονται στη μέση του πουθενά

 

Δευτέρα, 00:01 - 02/11/2020

 

   Share

 

Ο μηχανικός αεροσκαφών Dan Baker περίμενε ότι η καριέρα του θα του επέτρεπε να δει τον κόσμο. Και από τότε που ξεκίνησε ως μαθητευόμενος στην ηλικία των 16 ετών να εργάζεται στην British Airways στο Λονδίνο, πήγε στην Αφρική, στην Καραϊβική, στη Νέα Ζηλανδία και στη Μέση Ανατολή, όπου εργάστηκε για την Emirates.

 

 

Τώρα βρίσκεται σε μια έρημο διαφορετικού τύπου – στην αχανή κόκκινη ενδοχώρα της Αυστραλίας. Με την πανδημία του κορονοϊού να καθηλώνει την παγκόσμια αεροπορία και να στέλνει εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία, ο Baker βρήκε μια απίθανη δουλειά στα Alice Springs, αποθηκεύοντας και συντηρώντας δεκάδες καθηλωμένα αεροσκάφη jumbo.

 

«Έπρεπε να ερευνήσω λίγο για να δω πώς θα ήταν η ζωή», λέει ο Baker, 49 ετών, για το νέο του περιβάλλον, μια απομακρυσμένη πόλη 25.000 κατοίκων, πιο γνωστή ως σημείο εκκίνησης για διάσημα αξιοθέατα όπως το Uluru και το Olgas. «Μέχρι στιγμής, ήταν υπέροχη».

 

Η Εγκατάσταση Αποθήκευσης Αεροσκαφών Ασίας-Ειρηνικού (APAS) είναι ένα παράξενο και τρομακτικό θέαμα, με τη μονοτονία του επίπεδου τοπίου να διαταράσσεται από τα γνωστά ψηλά ουραία πτερύγια με φόντο έναν ερημικό ουρανό. Περισσότερα από 100 αεροπλάνα αποθηκεύονται στην ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση δίπλα στο αεροδρόμιο, η οποία μπορεί να διατηρήσει τα αεροσκάφη συντηρημένα και έτοιμα να τεθούν σε λειτουργία όταν χρειαστεί. Παρά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ορισμένα επιστρέφουν στον ουρανό.

 

Τα δεδομένα από την εταιρεία αεροπορικών δεδομένων Cirium δείχνουν ότι ο αριθμός των αεροσκαφών που πραγματοποιούν τουλάχιστον μία πτήση την ημέρα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού έχει σχεδόν επιστρέψει στα επίπεδα πριν από τον Covid. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάκαμψη των εγχώριων αγορών σε μέρη όπως η Κίνα, όπου η επιδημία είναι λίγο πολύ υπό έλεγχο.

 

Ωστόσο, τα διεθνή δρομολόγια παραμένουν ελάχιστα. Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών τον περασμένο μήνα υποβάθμισε τις προβλέψεις κίνησης για το 2020 ώστε να αντικατοπτρίζουν μια ασθενέστερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη. Ο όμιλος, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου 290 αεροπορικές εταιρείες, αναμένει τώρα ότι η κυκλοφορία ολόκληρου του έτους θα μειωθεί κατά 66% έναντι του 2019, ποσοστό μεγαλύτερο από μια προηγούμενη εκτίμηση που έκανε λόγο για μείωση κατά 63%.

 

Τα αεροσκάφη από την Singapore Airlines Ltd. και την Cathay Pacific Airways Ltd. – και οι δύο εταιρείες χωρίς εγχώρια αγορά – εμφανίζονται πιο συχνά στην εγκατάσταση.

 

Το τι θα συμβεί παραμένει ένα αναπάντητο ερώτημα. Προς το παρόν, αυτά τα αεροπλάνα κάθονται σιωπηλά στην αυστραλιανή ενδοχώρα – ένα σουρεαλιστικό μνημείο μιας διαφορετικής εποχής.

 

ΠΗΓΗ: Fortune.com

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....