Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 17/05/18

Τα μαθήματα του Τιμ Κουκ στον Ντόναλντ Τραμπ για τις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας

 

Η Κίνα είναι πολύ σημαντική για την Apple. Όχι μόνο είναι η χώρα όπου πραγματοποιείται το μεγαλύτερο τμήμα της κατασκευής των προϊόντων της, αλλά και επειδή είναι η χώρα που μετατρέπεται σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της εταιρείας. Η Apple έχει τώρα περισσότερα καταστήματα στην Κίνα, παρά σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

 

Σύμφωνα με τα όσα γράφει το Fortune, επομένως, δεν είναι περίεργο το ότι όταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκεφτόταν να ξεκινήσει έναν εμπορικό πόλεμο, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, εξέφρασε τις απόψεις του.

 

Σε μια συνέντευξή του στην εκπομπή The David Rubenstein Show: Peer-to-Peer Conversations του καναλιού Bloomberg TV, ο Κουκ αναφέρθηκε σε μια συνάντησή του με τον Τραμπ τον Απρίλιο, όπου υποστηρίζει ότι άσκησε κριτική στην προσέγγιση του προέδρου στο εμπόριο με την Κίνα.

 

Να τι σχολίασε ο Κουκ στον Τραμπ:

 

Το ελεύθερο εμπόριο είναι ωφέλιμο για όλες τις εμπλεκόμενες χώρες

 

Ο Κουκ δήλωσε ότι το κυρίαρχο μήνυμά του προς τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν ότι η συνεργασία και το εμπόριο μεταξύ δύο χωρών μπορεί να είναι πιο ωφέλιμο όταν αυτές συνεργάζονται, παρά όταν δραστηριοποιούνται ξεχωριστά. Ο Τραμπ τείνει προς τις προστατευτικές πολιτικές όταν ένα θέμα αφορά το διεθνές εμπόριο. Από την πλευρά του, ο Κουκ δήλωσε ότι έδειξε στον πρόεδρο «κάποια πιο αναλυτικά στοιχεία»  για να του δείξει για ποιο λόγο το ελεύθερο εμπόριο μπορεί να ωφελήσει τις ΗΠΑ, σε σχέση με τον προστατευτισμό που προτείνει.

 

Οι προηγούμενες πολιτικές δεν ήταν ό,τι καλύτερο

 

Παρ’ όλο που ο Κουκ δήλωσε ότι δεν υποστήριξε τις πολιτικές του Τραμπ, αναγνώρισε μέρος της ανάλυσης του προέδρου για την πορεία της σχέσης των ΗΠΑ με την Κίνα. «Είναι αλήθεια, αναμφισβήτητα, ότι δεν επωφελήθηκαν όλοι από [προηγούμενες πολιτικές] ανάμεσα στις δύο χώρες, και πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό», ανέφερε.

 

Ένας εμπορικός πόλεμος με την Κίνα δεν θα ωφελήσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις

 

Ενώ ο απώτερος σκοπός της προεδρίας του Τραμπ μοιάζει να είναι η στήριξη των αμερικανικών επιχειρήσεων, ο Κουκ έδωσε έμφαση στο ότι η προσέγγιση του προέδρου μπορεί να επιφέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Η αμερικανική εταιρεία Apple, για παράδειγμα, βασίζεται στην κινεζική κατασκευή και στους Κινέζους καταναλωτές.

 

Αν και η εταιρεία του Τιμ Κουκ δεν έχει αντιμετωπίσει, προς το παρόν, κανένα σοβαρό πλήγμα κατά τη διάρκεια του εμπορικού πολέμου μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, θα μπορούσε να αποτελέσει έναν εύκολο και αποτελεσματικό στόχο για τα κινεζικά αντίποινα.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....