Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 09/01/19

Τα ρομπότ & Ο αμερικανικός στρατός

 

του Erik Sherman

 

Πολλοί ανησυχούν ότι η πρόοδος στην τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική θα μπορούσε να ωθήσει πολλούς ανθρώπους εκτός αγοράς εργασίας.

 

 

Για όσους όμως βρίσκονται στον Αμερικανικό Στρατό, το να αναλαμβάνουν τα ρομπότ ορισμένες επικίνδυνες εργασίες, όπως η απενεργοποίηση βομβών, είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Associated Press. Ένα μόνο συμβόλαιο του στρατού στον κλάδο της ρομποτικής αξίζει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια για 3.000 ρομπότ μεγέθους σακιδίου που θα μπορούσαν όχι μόνο να δουλέψουν ως μονάδες απενεργοποίησης βομβών, αλλά και να ανιχνεύσουν τις θέσεις του εχθρού.

 

Το Ναυτικό, οι Πεζοναύτες και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ διοχετεύουν επίσης χρήματα σε μεγάλα έργα αυτοματοποίησης. Όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα: πιθανές αδυναμίες ασφαλείας.

 

Σε έναν κόσμο όπου οι χάκερ μπορούν να διεισδύσουν σε ασφαλή συστήματα υπολογιστών και να αποκτήσουν τον έλεγχο ακόμη και ενός αυτοκινήτου εξ αποστάσεως, η ασφάλεια είναι ένα κρίσιμο ζήτημα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανησυχεί για τους κινδύνους ασφάλειας, ειδικά αν ο εξοπλισμός ή το λογισμικό προέρχονται από την Κίνα.

 

Οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχουν μεταφερθεί και στην τεχνολογία, ειδικά καθώς ορισμένες κινεζικές εταιρείες έχουν κατακτήσει ηγετικές θέσεις παγκοσμίως. Η σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της Huawei ήταν ένα αποτέλεσμα αυτού του ανταγωνισμού.

 

Ένα άλλο αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα επερχόμενο εκτελεστικό διάταγμα της κυβέρνησης των ΗΠΑ εναντίον των αμερικανικών εταιρειών που χρησιμοποιούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από τη Huawei ή τη ZTE, μια άλλη κινεζική εταιρεία. Ένας νόμος που ψηφίστηκε τον Αύγουστο έχει ήδη απαγορεύσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να χρησιμοποιεί εξοπλισμό από τις δύο αυτές εταιρείες.

 

Αξιωματούχοι ασφαλείας πολλών χωρών έχουν εκφράσει ήδη την ανησυχία τους ότι ο εξοπλισμός θα μπορούσε να καταστήσει τους χρήστες ευάλωτους σε κατασκοπεία από την κινεζική κυβέρνηση.

 

Τα ερωτήματα για την ασφάλεια πολλαπλασιάζονται στις συζητήσεις εντός του στρατού. Εάν οι ανησυχίες είναι σωστές, μια ξένη δύναμη θα μπορούσε όχι μόνο να υποκλέψει διαβαθμισμένες πληροφορίες, αλλά και να πάρει, θεωρητικά, υπό τον έλεγχό της τον εξοπλισμό θέτοντας σε κίνδυνο το στρατιωτικό προσωπικό.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....