| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Τα χαμένα 30 εκατ. € του Ευαγγελισμού! Greek statistics στα νοσοκομεία

 

Δευτέρα, 02/12/2019

 

   Share

 

Λεπτομερή έλεγχο των οικονομικών των νοσοκομείων έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες το υπουργείο Υγείας. Αυτά που έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής οι αρμόδιες υπηρεσίες, φαίνεται ότι ανατρέπουν όλο το σχεδιασμό για τα νοσοκομεία, το επόμενο διάστημα.  

 

 

Eιδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου στο ΕΣΥ, διαπιστώθηκε ότι οι υπολογισμοί ειδικά στις προμήθειες ήταν απολύτως λανθασμένοι. Μάλιστα υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας θεωρούν σκόπιμο τον υπολογισμό των οικονομικών, προκειμένου να παρουσιασθεί πλεόνασμα. Να σημειωθεί οτι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης διαφήμιζε δεόντως πλεόνασμα κοντά στα 250 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία. 

Η έρευνα ξεκίνησε όταν ξαφνικά διαπιστώθηκε ότι στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό, υπήρχε 
μαύρη τρύπα 30 εκατ. ευρώ.
 

Από τον πρώτο έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε – όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές στο ethnos.gr- ότι πρόκειται για αγορές που έγιναν από το νοσοκομείο σε υλικά και αναλώσιμα, αλλά δεν είχαν τιμολογηθεί ποτέ.

 

Γεγονός που σημαίνει ότι ενώ αγοράσθηκαν υλικά για τις ανάγκες του νοσοκομείου, αυτά δεν εμφανίσθηκαν ποτέ λογιστικά αφού δεν είχαν κοπεί ποτέ τα απαραίτητα τιμολόγια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ πριν λίγους μήνες με τροπολογία που προωθήθηκε επιτρεπόταν η μεταχρονολογημένη τιμολόγηση στα 
νοσοκομεία, το πρόβλημα φαίνεται ότι και πάλι δεν λύθηκε, αφού πολλά μεγάλα νοσοκομεία εμφανίζουν μαύρες τρύπες στα οικονομικά τους. Γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία τους.

Με βάση αξιόπιστες πηγές του 
ethnos.gr εκτιμάται ότι η μαύρη τρύπα στο ΕΣΥ που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ σύντομα αναμένεται να υπάρξει ένα συνολικό πόρισμα που θα δείχνει την οικονομική κατάσταση όλου του ΕΣΥ.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....