Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

10/03/19

Την έξοδο «βλέπουν» 7.000 τραπεζικοί υπάλληλοι την επόμενη διετία

 

Σε θέση μάχης βρίσκονται τραπεζικές διοικήσεις και συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη διετία οι τράπεζες θα επιχειρήσουν να απαλλαγούν από το μισθολογικό βάρος τουλάχιστον 7.000 εργαζομένων αλλά και να κλείσουν περίπου το 1/3 του δικτύου των καταστημάτων τους.

 

 

Στόχος είναι η προσαρμογή του δείκτη έξοδα προς έσοδα στο 50% ή και χαμηλότερα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής,  η μείωση αυτή θεωρείται από τις τράπεζες απαραίτητη για την επαναφορά σε βιώσιμη κερδοφορία καθώς η παραγωγή νέων δανείων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, τα κόκκινα δάνεια βρίσκονται ακόμη πάνω από το 40$, ενώ τα περιθώρια βελτίωσης των καθαρών εσόδων, μέσω της επιτοκιακής πολιτικής σε καταθέσεις και χορηγήσεις και της ενίσχυσης των προμηθειών, είναι πολύ μικρά για να αναπληρώσουν τις απώλειες που προκάλεσε την πολύχρονη κρίση.

 

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος με την εφαρμογή νιας νέας στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού.

 

Μέχρι σήμερα, για κάθε 1.000 άτομα που αποχώρησαν από τις τράπεζες η ετήσια μείωση του κόστους λειτουργίας έφτασε τα 40 εκ. ευρώ. Στόχος άλλωστε των σχεδιαζόμενων αποχωρήσεων αποτελεί η εξοικονόμηση 300 εκ. ευρώ περίπου κάθε χρόνο συνολικά στον κλάδο.

 

Κορυφαία τραπεζική «πηγή» σημειώνει στην εφημερίδα ότι ο βέλτιστος αριθμός υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, ανέρχεται σε περίπου 1.200, δηλαδή περίπου 300 ανά συστηματική τράπεζα, από συνολικά 1.832 σημεία παρουσίας σήμερα.  Εκτιμούν μάλιστα ότι ότι η είναι δυνατή η επίτευξη αυτού του στόχους έως και τις αρχές του 2021.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....