Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 08/08/18

Την έξοδο της Tesla από τη Wall Street εξετάζει ο Έλον Μασκ

 

«Σεισμός» θα μπορούσε να πει κανείς πως προκλήθηκε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά από το νέο «τιτίβισμα» του Έλον Μασκ, ο οποίος γνωστοποίησε ότι εξετάζει την πιθανότητα εξόδου της Tesla από τη Wall Street.

 

 

«Εξετάζουμε να καταστήσουμε την Tesla ιδιωτική στην τιμή των 420 δολαρίων. Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση» έγραψε στο Twitter o επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας.

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, εφόσον ο Μασκ προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου, τότε θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη «φυγή» στην ιστορία της Wall Street.

 

Το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί για την εξαγορά όλων των μετοχών της Tesla εκτιμάται σε 72 δισ. δολάρια. Άλλωστε, η τιμή των 420 δολαρίων/ μετοχή αποτελεί premium της τάξης του 22,8%.

 

Μετά το tweet του Μασκ, η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας εκτινάχθηκε άνω του 7% στα 371,15 δολάρια. Άμεσα, οι εποπτικές αρχές της Wall Street επενέβησαν και προχώρησαν στην αναστολή εκτέλεσης των εναπομεινάντων χρηματιστηριακών εντολών αγοραπωλησίας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, η συνολική κεφαλαιοποίηση της Tesla ανέρχεται σε 58 δισ. δολάρια, με τον Μασκ να κατέχει το 20% των μετοχών.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....