| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Τι αλλάζει στο φορολογικό

 

Παρασκευή, 15/11/2019

 

   Share

 

Πέντε νέες προσθήκες έχουν «κλειδώσει» για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. Ακόμη μία για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί εξετάζεται από την κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι θα συμπεριληφθεί τελικά στο νομοσχέδιο.  

 

 

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, αναλυτικά οι νέες αλλαγές: 

 

    Περιστασιακά εισοδήματα: Είναι κατά κανόνα μικρά εισοδήματα, τα οποία με μία αβλεψία που υπήρχε στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου θα φορολογούνταν από το πρώτο ευρώ σαν εισοδήματα ελευθέρων επαγγελματιών και με το τεκμαρτό εισόδημα. Πλέον δεν θα φορολογούνται βάσει τεκμηρίων και θα είναι πολύ μικρότερη η φορολόγηση τους.  

 

    Διατροφές διαζευγμένων: Θα είναι εκτός του 30% του εισοδήματος που απαιτείται να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος σε αποδείξεις. Πλέον δεν θα προσμετρούνται.

 

    Έκπτωση 40% στις επισκευές: Μία διάταξη προϋπήρχε για 5% μείωση για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια για ανακαινίσεις. Πλέον θα παραμείνει και το 5%. Δηλαδή γι’ αυτή την κατηγορία θα έχουμε 40% έκπτωση επισκευών συν 5% έκπτωση για ανακαίνιση. 

 

    Αποσβέσεις ζημιών επιχειρήσεων: Έχουμε περίπου 100.000 επιχειρήσεις με ζημιές στην Ελλάδα, οι οποίες αν θέλουν να συμψηφίσουν την ζημιά με κέρδη πρέπει να το πράξουν εντός μίας πενταετίας. Η πενταετία θα αυξηθεί σε δεκαετία και είναι ένα ευεργετικό μέτρο για χιλιάδες επιχειρήσεις. 

 

    Stock Options: Η φορολόγηση κάποιων παροχών που δίνονται σε εργαζόμενους, κυρίως σε μεσαία και μεγάλα στελέχη, γινόταν με τον ανώτερο φορολογικό συντελεστή. Θα επιστρέψει πλέον το σύστημα της αυτοτελούς φορολόγησης και τα stock options (δικαιώματα προαίρεσης μετοχών) θα επιστρέψουν ως κίνητρο για την αποδοτικότητα του εργαζομένου, όπως ήταν και η αρχική σύλληψη. 

 

Η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξετάζει τι θα γίνει με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, ο οποίος ήδη έχει προπληρωθεί. Αναζητείται λύση και εξετάζεται να επιστραφεί νωρίτερα στα οινοποιεία ένα μέρος του και είναι πολύ πιθανό να είναι ανάμεσα στις διατάξεις του νέου φορολογικού.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....