Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:42 - 28/02/19

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για κόκκινα δάνεια και προστασία πρώτης κατοικίας

 

Κλείδωσε το απόγευμα της Τετάρτης, η συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών όσον αφορά στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου και διευθετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες αλλά και οι ενστάσεις που είχαν εγείρει οι δανειστές.

 

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και τις διαρροές από τραπεζικούς κύκλους το νέο πλαίσιο προβλέπει:

 

— Για όσους δανειολήπτες έχουν ενταχθεί στον υφιστάμενο νόμο Κατσέλη – η ισχύς του οποίου λήγει σήμερα – και δεν έχουν πάρει δικάσιμο οι τράπεζες θα μπορούν να προχωρήσουν σε ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών τους στοιχείων (κινητή, ακίνητη, περιουσία, εισοδήματα) μέσω μια ειδικής πρόσθετης πλατφόρμας, η οποία θα είναι συνδεδεμένη με το Taxis.

— Θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ και υπόλοιπο δανείου (συν του τόκους) έως 130.000 ευρώ.

— Το κράτος θα επιδοτεί έως και το 33% της μηνιαίας δόσης κλιμακωτά ανάλογα με την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη.

— Η τράπεζα δεν θα είναι οριζόντιο θα γίνεται στη βάση της σχέσης δανείου και εμπορικής αξίας.

— Η ισχύς του νέου πλαισίου θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου και θα είναι για 1 έτος. Αντίθετα θα φθάνει και τα 5 έτη για ΑμεΑ και ανέργους

— Η ρύθμιση θα δίνεται μόνο για το μη εξυπηρετούμενο δάνειο που συνδέεται με την πρώτη κατοικία και όχι με εξυπηρετούμενο άλλο δάνειο που μπορεί να φέρει εγγύηση το ίδιο ακίνητο.

— Αν ο δανειολήπτης αφού ενταχθεί στο νέο πλαίσιο δεν πληρώνει σταθερά και με συνέπεια για 9 μήνες – ισχύει το ίδιο και για το δημόσιο όσον αφορά την επιδότηση της μηνιαίας δόσης – χάνεται αυτόματα η προστασία.

— Εισοδηματικά κριτήρια: Εισόδημα έως 12.500 ευρώ για τον άγαμο, 21.000 ευρώ για το ζευγάρι συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, δηλαδή ανώτατο όριο είναι τα 36.000 ευρώ για οικογένεια με 3 παιδιά.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....