| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Τι συμβολίζουν τα σήματα των αυτοκινητοβιομηχανιών;

 

Τετάρτη, 00:01 - 09/09/2020

 

   Share

 

Τα brands των αυτοκινητοβιομηχανιών, δηλαδή τα σήματά τους, έχουν μπει στη ζωή και στην καθημερινότητά μας, εδώ και πολλές δεκαετίες. Τα βλέπουμε διαρκώς μπροστά μας, είτε οδηγώντας, είτε κάνουμε τη βόλτα μας σε κάποιο πεζοδρόμιο με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην άκρη του δρόμου. Κάθε σήμα κρύβει πίσω του μια ολόκληρη ιστορία, έχει ξεχωριστή φιλοσοφία και συμβολίζει μια συγκεκριμένη τάση στον χώρο της αυτοκίνησης.

 

 

Τα σήματα έχουν ταυτισθεί με τις εταιρείες και ο ελάχιστος χώρος που πιάνουν στο καπό, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και στο τιμόνι, σημαίνουν πολλά για τον κάτοχό του. Για τον ίδιο, ίσως, είναι ένα σύμβολο. Όμως τι κρύβετε πίσω από κάθε σήμα; Ας δούμε την φιλοσοφία των ιδρυτών στις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες.

 

1. Fiat

 

Η πρώτη έκδοση του σήματος χώριζε κάθε γράμμα σε μπλε φόντο με μια ασημή διαχωριστική γραμμή. Από τότε υπήρξαν πολλές αλλαγές με το τελικό σήμα σχεδιάστηκε το 2006 όπου διατηρείται έως σήμερα. Απέκτησε κυκλικό σχήμα με τα ασημένια γράμματα να είναι στο κέντρο σε κόκκινο φόντο. Το σήμα της ιταλικής εταιρείας μοιάσει με ασπίδα με δάφνινο στεφάνι, που φανερώνει την νίκη.

 

2. Ford

 

Τo πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής είχε ένα αρκετά ιδιαίτερο έμβλημα, που έγραφε «Ford Motor Company» με λευκά γράμματα και μαύρο περίτεχνο περίγραμμα. Από το 1912 το έμβλημα παίρνει μπαίνει σε μπλε φόντο. Στο λογότυπο υπήρξε αλλαγή το 1927, όπου παίρνει οβάλ σχήμα σε σκούρο μπλε χρώμα και διατηρείται μέχρι το 1961 όπου υπάρχει συμπίεση του πάνω και του κάτω σημείου παίρνοντας την σημερινή μορφή. Στα 100α γενέθλιά της η εταιρία λάνσαρε το ανανεωμένο έμβλημα, αντικαθιστώντας το λευκό με ασημί.

 

3. Hyundai

 

Ιδρύθηκε το 1967 και μπορεί να θεωρηθεί ως μια από τις νεότερες αυτοκινητοβιομηχανίες. Το έμβλημα της εταιρείας αποτελείται από το αρχικό γράμμα «Η» με μια κλίση προς τα δεξιά σε οβάλ διαστάσεις. Σύμφωνα με την φιλοσοφία της εταιρείας απεικονίζει δύο ανθρώπους, δηλαδή τον εκπρόσωπο της εταιρείας και τον πελάτη, να ανταλλάσουν χειραψία ως ένδειξη εμπιστοσύνης.

 

4. Jaguar

 

Το 1945 μετονομάστηκε πλήρως η εταιρεία σε Jaguar Cars με επίσημο έμβλημα το ασημί καλπάζων τζάγκουαρ που καρφώνει με το βλέμμα του το δρόμο, συμβολίζοντας την ταχύτητα και τον δυναμισμό. Το σήμα ανανεώθηκε το 2012 σε ασημί, μεταλλικό γκρι και μαύρο χρώμα.

 

5. Lamborghini

 

Η έμπνευση ήρθε από ένα αγαπημένο ζώδιο. Ιδρύθηκε το 1963 από τον ιταλό ιδρυτή Ferruccio και το εμπορικό σήμα δείχνει έναν χρυσό ταύρο σε μαύρο φόντο με επίσης χρυσό περίγραμμα. Η επιλογή του ταύρου έγινε γιατί ο κύριος Lamborghini ήταν ταύρος στο ζώδιο και επιπλέον ήταν δεινός λάτρης των ταυρομαχιών. Το σχήμα του εμβλήματος, δεν κρύβει επίσης της αντιζηλία του με τη Ferrari. Υψηλές ταχύτητες, τεράστια αντοχή και ωμή δύναμη είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του συμβόλου.

 

6. Maserati

 

Ο Alfieri Maserati είχε 6 αδέλφια. Οι πέντε ήταν μηχανικοί και ο ένας σχεδιαστής. Αυτός λοιπόν σχεδίασε το λογότυπο της εταιρίας, όπου συμβόλιζε μία τρίαινα σε μπλε φόντο. Η τρίαινα συμβολίζει τη δύναμη του Ποσειδώνα στις 7 θάλασσες. Με την πάροδο του χρόνου από το λογότυπο αφαιρέθηκε το μπλε παραμένοντας μόνο στη βάση της τρίαινας.

 

7. MΙΝΙ

 

Το φτερωτό έμβλημα της MINI είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα εμβλήματα στην ιστορία των αυτοκινήτων, ειδικά μετά το 2001 όπου η BMW αναβάθμισε το πρώτο ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη, σχεδιάζοντας ένα νέο μοντέλο ΜΙΝΙ. Φέρει ένα κύκλο με το όνομα της εταιρίας με κεφαλαία γράμματα. Τα φτερά συμβολίζουν την ταχύτητα, τη δύναμη και την ελευθερία. Το μαύρο χρώμα συμβολίζει την τελειότητα και την κομψότητα, ενώ το ασημί συμβολίζει τη μεγαλοπρέπεια των αυτοκινήτων.


8. Peugeot

 

Οι προκάτοχοι της οικογένειας Peugeοt στη Γαλλία ήταν ιδιοκτήτες μικρών εργαστηρίων επεξεργασίας σιδήρου και εξειδικεύονταν στην παραγωγή πριονιού. Το εμπορικό σήμα απεικόνιζε ένα λιοντάρι που αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την κυριαρχία. Τα πρώτα εμβλήματα αποτελούνταν από ένα λιοντάρι πάνω σε ένα βέλος. Από τότε οι όποιες αλλαγές έχουν γίνει ήταν ελάχιστες και ανεπαίσθητες μέχρι να φθάσουμε στην σημερινή μορφή.

 

9. Volkswagen

 

Η αυτοκινητοβιομηχανία που ονομάστηκε και επισήμως Volkswagen το 1946 χρησιμοποίησε για το έμβλημά της τα γράμματα «V» και «W» περικυκλωμένα από ένα γρανάζι. Το μπλε χρώμα των γραμμάτων συμβολίζει την τελειότητα, την εμπιστοσύνη και τη φινέτσα, ενώ το λευκό φόντο την αρχοντιά και την αγνότητα.

 

10. Porsche

 

Το σήμα της εταιρείας έχει κόκκινες και μαύρες ρίγες, ένα άλογο στο κέντρο, κέρατα, το όνομα μιας πόλης και την φίρμα. Το λογότυπο της εταιρείας Porsche βασίστηκε στο έμβλημα της Επικρατείας της Ελεύθερης Λαϊκής Πόλης της Βυρτεμβέργης της πρώην Δημοκρατίας της Βαϊμάρης με πρωτεύουσα τη Στουτγκάρδη. Το άλογο θυμίζει την ιστορία της Στουτγάρδης, οι κόκκινες γραμμές το δυναμισμό και το μαύρο χρώμα την πολυτέλεια.

 

Πηγή: Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....