Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

26/01/19

Τιτάν: Στα όρια του 90% η δημόσια πρόταση

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην περιοχή του 89% έως 92% θα κινηθεί το ποσοστό ανταπόκρισης των μετόχων της Τιτάν στη δημόσια πρόταση της Titan Cement International.

 

 

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό, καθώς το αποτέλεσμα δείχνει οριακό, αν ο σχεδιασμός των ιδρυτών και βασικών μετόχων της τσιμεντοβιομηχανίας, για μεταφορά της έδρας και εισαγωγή της νέας εταιρείας, Titan Cement International, στα Χρηματιστήρια Euronext Βρυξελλών, Αθηνών και Euronext Παρισίων, έχει γίνει αποδεκτός από τους μετόχους που κατέχουν το 90% των κοινών και προνομιούχων μετοχών της εταιρείας.

 

Πρακτικά θα έπρεπε να πειστούν οι μέτοχοι με περίπου 48% των μετοχών. Το υπόλοιπο ποσοστό (άμεσα ή έμμεσα) συντάσσεται με τους ιδρυτές και βασικούς μετόχους που ίδρυσαν τη Titan Cement International. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από το 48% περίπου το 10% ανήκει σε Έλληνες μικρομετόχους και θεσμικούς επενδυτές.

 

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, επίσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι μέτοχοι οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν επηρεάστηκαν από την πορεία της τιμής της μετοχής της Τιτάν στο ταμπλό της Σοφοκλέους (κλείσιμο Παρασκευής, κοινή 20,65 ευρώ, προνομιούχος 18,55 ευρώ)  σε σχέση με την τιμή της ανταλλαγής του 10% (21,05 ευρώ για την κοινή και 17,65 ευρώ για την προνομιούχο) – αν πετύχει η δημόσια πρόταση -  συνεκτιμώντας ότι δεν έχουν ζημιά αν η εταιρεία παραμείνει ως έχει.

 

Η Τιτάν θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το αν πέτυχε ή όχι η δημόσια πρόταση το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....