| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Το «σχέδιο Β» του Μακρόν για Βόρεια Μακεδονία -ΕΕ

 

Σάββατο, 26/10/2019

 

   Share

 

Μπορεί η Γαλλία να έβαλε βέτο τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ, ωστόσο, όπως φαίνεται ο Εμανουέλ Μακρόν ήδη ετοιμάζει ένα «plan b» αναφορικά με τις ενταξιακές προοπτικές τόσο των Σκοπίων, όσο και των Τιράνων.

 

 

Σύμφωνα με σέρβικα ΜΜΕ, τα οποία επικαλείται η ιστοσελίδα της γειτονικής χώρας republika.mk, η πρόταση του γάλλου προέδρου προβλέπει αντί για την πλήρη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην Ένωση ένα είδος εταιρικής σχέσης.

 

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Μακρόν προτείνει ένα πλάνο, στο οποίο Σκόπια και Τίρανα θα λαμβάνουν ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για υποδομές και άλλα έργα στις βαλκανικές χώρες, με αντάλλαγμα να αφήσουν το ζήτημα της διεύρυνσης.

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μια τέτοια προοπτική απορρίφθηκε από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στην έκτακτη σύσκεψη της περασμένης Κυριακής.

 

Βυθισμένη στην αβεβαιότητα η Βόρεια Μακεδονία

 

Η πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη γειτονική χώρα μετά το ευρωπαϊκό μπλόκο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, με μπροστάρισσα τη Γαλλία, βύθισε τη Βόρεια Μακεδονία στην πολιτική κρίση.

 

Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές και οδήγησαν τον Ζόραν Ζάεφ σε πρόωρες εκλογές.

 

Η επόμενη μέρα έφερε αβεβαιότητα, ενώ το αντιπολιτευόμενο κόμμα VRMO φαίνεται πως κερδίζει συνεχώς έδαφος.

 

«Είμαστε Μακεδόνες από τη Μακεδονία»

 

Μάλιστα, ενδεικτικά του τι σκοπεύει να κάνει σε περίπτωση που έρθει στην εξουσία είναι τα όσα είπε ο γραμματέας διεθνών σχέσεων του VMRO, Μίτσκο Μιτσούνσκι μιλώντας στον ΣΚΑΪ

 

«Σε περίπτωση που το VMRO καταλάβει την εξουσία το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ανοίξει και πάλι» διεμήνυσε και συμπλήρωσε πως είναι «Μακεδόνες από τη Μακεδονία».

 

«Βάσει της συμφωνίας των Πρέπων δεν έχουμε υποχρέωση να εφαρμόσουμε την πρόβλεψη του erga omnes (έναντι όλων) στα εσωτερικά έγγραφα» εφόσον οι ενταξιακές διαδικασίες δεν συνεχίζονται είπε από την πλευρά του ο σύμβουλος του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας για ευρωπαϊκά θέματα Μπόγιαν Μάριτσικ, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 
   

   

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....