Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 05/02/19

Το Αζερμπαϊτζάν & Ο χρυσός

 

Για το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Αζερμπαϊτζάν, τίποτα δεν μπορεί να πλήξει την ασφάλεια που προσφέρει ο χρυσός σε έναν κόσμο όλο και πιο ευάλωτο από τις εμπορικές διαμάχες και τον γεωπολιτικό κίνδυνο. Όπως έγραψε το Bloomberg γνωστό ως Sofaz, το ταμείο σκοπεύει σχεδόν να διπλασιάσει τις συμμετοχές του σε πολύτιμα μέταλλα το 2019 και να φτάσει έως 100 τόνους από τις αγορές που ξεκίνησε και πάλι το 2018 μετά από μια πενταετή διακοπή.

 

 

Αντίθετα, είναι καλύτερο ως τοποθέτηση από τις αντίστοιχες μεγαλύτερες σε ομόλογα και μετοχές, μια προσέγγιση που ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ταμείου, Shahmar Movsumov λέει ότι επέτρεψε στο Sofaz να αποφύγει τις απώλειες πέρυσι.

 

"Θα θέλαμε να έχουμε κάτι που δεν είναι πιστωτικός κίνδυνος κάποιου άλλου", ανέφερε ο Movsumov σε συνέντευξή του στην πρωτεύουσα, το Μπακού, την Παρασκευή. "Σε έναν κόσμο όπου βλέπετε τις αλλαγές στη γεωπολιτική, τις αλλαγές στα διεθνούς εμβέλειας νομίσματα, τις αλλαγές στη δυναμική μεταξύ των υπερδυνάμεων και την επικείμενη επίδρασή τους στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όλοι θέλουν να είναι στην ασφαλή πλευρά".

 

Ως παραδοσιακό καταφύγιο σε περιόδους αναταραχής, οι ράβδοι χρυσού βρίσκονται ενώπιον της αναζωπύρωσης της ζήτησης, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σημείωσε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων ενδέχεται να παραμείνουν εκτός του προγραμματισμού για τώρα. Τα σημάδια της παγκόσμιας επιβράδυνσης και ο παρατεταμένος εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν προσθέσει αβεβαιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....