Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 31/01/19

Το Πακιστάν και τα ομόλογα διασποράς

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, το Πακιστάν θα συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια το Μάρτιο μέσω ενός fund που απευθύνεται στους υπηκόους του οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νότιας Ασίας αναζητά επενδύσεις αφού προηγουμένως απέτρεψε μια κρίση του ισοζυγίου πληρωμών.

 

 

Πακιστανοί πολίτες που ζουν στο εξωτερικό θα κληθούν να επενδύσουν στο fund που διαχειρίζεται το Συμβούλιο Επενδύσεων και η κεντρική τράπεζα, όπως δήλωσε ο Haroon Sharif, πρόεδρος της κρατικής αυτής υπηρεσίας σε συνέντευξή του στο Ισλαμαμπάντ. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Imran Khan θα πουλήσει επίσης το λεγόμενο «ομόλογο της διασποράς» τον Ιανουάριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Khaqan Hassan Najeeb σε ξεχωριστή συνέντευξη την Παρασκευή.

 

Η μόλις έξι μηνών κυβέρνηση του Khan αξιοποιεί διάφορες πηγές, προκειμένου να ξεπεράσει ένα χρηματοπιστωτικό κενό σχεδόν 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να ενισχύσει τα φθίνοντα συναλλαγματικά αποθέματα. Έχει ήδη εξασφαλίσει δάνεια ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από φιλικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο υπουργός Οικονομικών Asad Umar δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ένα πακέτο επενδύσεων από την Κίνα είναι σχεδόν έτοιμο, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα δάνειο διάσωσης.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....