| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Το Χρηματιστήριο της Μαδρίτης & Τα σχεδόν 3δις ευρώ

 

Τρίτη, 00:01 - 19/11/2019

 

   Share

 

Όπως έγραψε τη Δευτέρα το Bloomberg, o όμιλος SIX Group AG ανακοίνωσε ότι υπέβαλλε προσφορά σε μετρητά για να εξαγοράσει το ισπανικό χρηματιστήριο Bolsas y Mercados Espanoles (BME), θέλοντας, όπως δήλωσε, να δημιουργήσει τον τρίτο μεγαλύτερο όμιλο ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών αγορών στην Ευρώπη.

 

 

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, η SIX Group, το χρηματιστήριο της Ελβετίας, ανήκει σε τοπικές τράπεζες, οι οποίες προσφέρουν 34 ευρώ ανά μετοχή για το 100% της BME, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Με βάση την προσφορά, η εταιρεία αποτιμάται στα 2,8 δισ. ευρώ.

 

«Η προσφορά συμβαδίζει με τη στρατηγική ανάπτυξης της SIX και με τη δέσμευσή μας να εξυπηρετούμε πελάτες με εξαιρετικά αξιόπιστες υπηρεσίες υποδομής και απρόσκοπτη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές», δήλωσε ο Romeo Lacher, πρόεδρος της SIX Group.

 

Η προσφορά ξεπερνά την τιμή κλεισίματος της BME την Παρασκευή κατά 33,9%. Η SIX αναμένει να διατηρήσει την αυτόνομη καταχώρηση της BME στα Χρηματιστήρια της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης, του Μπιλμπάο και της Βαλένθια.

 

Η προσφορά της SIX ήρθε μόλις λεπρά αφότου ένας άλλος χρηματιστηριακός όμιλος, η Euronext SA επιβεβαίωσε το δικό της ενδιαφέρον για το ισπανικό χρηματιστήριο.

 

Η Euronext, η κατέχει τα χρηματιστήρια του Παρισιού και του Άμστερνταμ, δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το διοικητικό συμβούλιο της BME, η οποία επιβεβαίωσε ξεχωριστά αυτό που ονόμασε «προκαταρκτικές συνομιλίες» και είπε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση ακόμη.

 

Οι συγχωνεύσεις στα χρηματιστήρια κερδίζουν έδαφος, με την Euronext να νικάει τη Nasdaq Inc. σε μια «μάχη» πέντε μηνών για την εξαγοράς του χρηματιστηρίου του Όσλο νωρίτερα φέτος. Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ωστόσο, απέσυρε την προσφορά του για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ύψους $39 δισεκατομμυρίων, αφού απέτυχε να κερδίσει τους επενδυτές.

 

Η εξαγορά της BME από την Εuronext θα ήταν μια λογική συμφωνία, ανέφερε ο Alfonso Benito, επικεφαλής επενδυτής στην ισπανική Dunas Capital. Τα χρηματιστήρια χρειάζονται όγκο, και στη BME παρατηρείται μείωση, πρόσθεσε.

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....