| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Το θανατηφόρο φάρμακο του Tramp για τον Covid-19

 

Δευτέρα, 00:01 - 23/03/2020

 

   Share

 

Όπως έγραψε το Bloomberg την Παρασκευή, Tο φάρμακο που ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι είναι πιθανή θεραπεία για τον κορωνοϊό, η χλωροκίνη, μπορεί να είναι θανατηφόρο σε δόσεις μόλις δυο γραμμαρίων. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε το δημοσίευμα του Bloomberg, στην Κίνα, οι αρχές πρότειναν με οδηγίες που εξέδωσαν τον Φεβρουάριο να χορηγηθεί το φάρμακο κατά της ελονοσίας για την θεραπεία ασθενών του κορονωϊού.

 

 

Εντός λίγων ημερών όμως, προειδοποίησαν τους γιατρούς για τις φονικές παρενέργειες του και περιόρισε τη χρήση του. Αυτό έγινε αφότου στα τοπικά μέσα καταγράφηκε ότι μια μελέτη του Wuhan Institute of Virology έδειξε πως το φάρμακο μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικα στον οποίο θα χορηγηθεί για θεραπεία δόση μόλις διπλάσια της προτεινόμενης, δηλαδή ενός γραμμαρίου.

 

Δεδομένου ότι το φάρμακο δεν έχει την έγκριση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ για να χορηγηθεί κατά του Covid-19, η κινεζική εμπειρία μπορεί να είναι χρήσιμη.

 

H χλωροκίνη περιλαμβάνονταν στην πρώτη ομάδα θεραπειών που δοκιμάστηκε από κινέζους επιστήμονες και η οποία βρέθηκε αποτελεσματική στον περιορισμό του νέου κορωνοϊού. Δοκιμές σε 130 ασθενείς έδειξαν την ικανότητά της να μειώσει την σοβαρότητα της ασθένειας και να επιταχύνει την εκκαθάριση του ιού από τον οργανισμό, σύμφωνα με το αρμόδιο κινεζικό υπουργείο.

 

Το φωσφορικό άλας χλωροκίνης συστάθηκε επίσημα στις 19 Φεβρουαρίου για την θεραπεία του Covid-19 σε οδηγίες της αρμόδιας εθνικής κινεζικής αρχής, μαζί με λίγα άλλα φάρμακα, όπως το Kaletra και το arbidol ως θεραπευτικά εργαλεία. Πρότεινε θεραπεία χλωροκίνης για τους ενήλικες η οποία πρέπει να είναι κάτω των 10 ημερών και ημερήσια δόση 500mg (μισό γραμμάριο) δυο φορές την ημέρα.

 

Την παραπάνω πρόταση σύντομα ακολούθησε μια προειδοποίηση. Όπως έγραψε η κινεζική εφημερίδα The Paper, δυο ημέρες μετά οι αρχές της Χιουμπέι ζήτησαν από τα νοσοκομεία να παρακολουθούν στενά και αμέσως να αναφέρουν, οποιεσδήποτε παρενέργειες της χλωροκίνης.

 

Στις 29 Φεβρουαρίου οι αρχές αλλάξαν τις οδηγίες: το φάρμακο δεν μπορεί να χορηγηθεί σε εγκύους, όσους έχουν καρδιακές παθήσεις, ασθένειες του νευρού αλλά και σε όσους λαμβάνουν αντιβίωση (azithromycin και steroid). Μπορεί να δοθεί μόνο σε ασθενείς μεταξύ 18 και 65 ετών και μόνο επτά ημέρες. Ασθενείς με βάρος άνω των 50 κιλών μπορούν να πάρουν τη δόση των 500mg δυο φορές την ημέρα, ενώ όσοι ζυγίζουν λιγότερο μόνο μια δόση την ημέρα μετά την δεύτερη ημέρα θεραπείας.

 

Μια γυναίκα στην Ουχάν πήρε 1,8 γραμμάρια (παρήγγειλε το φάρμακο διαδικτυακά) και κατέληξε στην εντατική με καρδιακά προβλήματα.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....