Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 27/12/18

Το κραχ της προηγούμενης Δευτέρας & Οι μεγάλοι χαμένοι

 

Αν και αρκετοί ήταν αυτοί που δεν έχουνε παρακολουθήσει τις εξελίξεις λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων. Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν βίαια τη Δευτέρα σε μια βουτιά που για πρώτη φορά μέσα στο έτος βάζει όλους τους δεικτοβαρείς κλάδους του S&P 500 σε αρνητικό έδαφος σε ότι αφορά τα ετήσια κέρδη.

 

 

Και οι 11 βιομηχανικοί κλάδοι υποχώρησαν στην «κουτσουρεμένη» συνεδρίαση της Παραμονής Χριστουγέννων, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε επιθετικές ρευστοποιήσεις εν μέσω πολιτικών αναταραχών στην Ουάσιγκτον.

 

Οι απώλειες διεύρυναν την πτώση της περασμένης εβδομάδας - της χειρότερης στη Wall Street εδώ και μια δεκαετία.

 

Ο ενεργειακός κλάδος του S&P είναι ο μεγαλύτερος χαμένος του έτους με απώλειες 25%, ακολουθούμενος από τον κλάδο πρώτων υλών με -22%, ενώ τα βιομηχανικά υλικά έχουν υποχωρήσει 20%, εν μέσω εμπορικού πολέμου αλλά και πετρελαικής βουτιάς.

 

Ο τομέας των επικοινωνιών έχει επίσης υποφέρει με απώλειες 21%, καθώς η Facebook έκλεισε σε χαμηλό έτους τη Δευτέρα, ενώ οι τεχνολογίες είναι στο -8%.

 

Όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι καταγράφουν απώλειες της τάξεως του 2,5-3% μέσα στο έτος.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....