Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 13/09/18

Το μεγάλο παιχνίδι της Μέρκελ για τη θέση της ΕΚΤ και της Κομισιόν

 

Η υποψηφιότητα του Jens Weidmann για τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν έχει εκπνεύσει. Μπορεί να χρειαστεί να πάρει λίγο χρόνο ακόμα.

 

 

Δεν διανύουμε, παρά τις πρώτες μέρες στη σειρά των πολιτικών ελιγμών για την πλήρωση των κορυφαίων θέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η καγκελάριος Angela Merkel αφήνει τις επιλογές της ανοιχτές. Μόνο αυτό αρκεί για να διατηρηθεί εντός της κούρσας για τη διαδοχή του προέδρου της ΕΚΤ Merio Draghi, ο σημερινός επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.

 

Ο ρόλος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι καθοριστικός για τη διαδικασία της ΕΚΤ, καθώς δεν μπορεί να καταληφθούν και οι δύο θέσεις από Γερμανούς. Ωστόσο, στην εναρκτήρια κινησή της, η Merkel έδωσε μόνο υπό όρους στήριξη στον πολιτικό της σύμμαχο Manfred Weber στην επιθυμία του να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι ένδειξη ανησυχίας στο Βερολίνο ότι ο Weber μπορεί να μην είναι ο ισχυρότερος υποψήφιος για την κεντροδεξιά πολιτική οικογένεια της Ευρώπης, όπου η χριστιανοδημοκρατική κυβέρνηση της Merkel είναι η μεγαλύτερη δύναμη.

 

Αυτό σημαίνει ότι ο Weidmann θα μπορούσε να επιστρέψει στην κούρσα για την ΕΚΤ εάν η υποψηφιότητα του Weber αποτύχει και ένας μη Γερμανός καταλήξει και πάλι να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με τις κυβερνητικές συζητήσεις κι οι οποίοι ζήτησαν να μην προσδιοριστούν. Πολλά μπορούν ακόμη να συμβούν πριν από την προθεσμία του Οκτωβρίου 2019 για την πλήρωση και των δύο θέσεων.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....