| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Το μεγάλο πολιτικό κενό στη Γερμανία & Η Ευρώπη…

 

Τετάρτη, 00:01 - 12/02/2020

 

   Share

 

Τι σημαίνουν τα δραματικά γεγονότα στο Βερολίνο για την ΕΕ; Μια άτυπη έρευνα στην έδρα της ΕΕ, τις Βρυξέλλες, δείχνει ότι υπάρχουν δύο στρατόπεδα. Οι αισιόδοξοι δεν περιμένουν πολλά να αλλάξουν, ακόμη και υποδηλώνοντας ότι η Άγκελα Μέρκελ είναι πιθανό να συμμετάσχει περισσότερο στην οικοδόμηση μιας ευρωπαϊκής κληρονομιάς πριν την αναχώρησή της.

 

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, οι απαισιόδοξοι – που είναι και οι περισσότεροι – βλέπουν ότι η αργή πορεία των μεταρρυθμίσεων της ΕΕ θα σταματήσει μέχρι να διευκρινιστεί η μελλοντική κατεύθυνση του κόμματος της CDU και της Γερμανίας. «Για να υπάρξει πραγματική πρόοδος, το Βερολίνο θα χρειαστεί σαφείς πλειοψηφίες και πολιτικό όραμα, το οποίο δεν θα είναι διαθέσιμο κατά τη μεταβατική περίοδο», μας είπε ο διευθυντής του ινστιτούτου Bruegel, Γκούντραμ Βολφ.

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, δεν είναι η πρώτη φορά που όλοι θα περιμένουν τις γερμανικές εκλογές, προκειμένου να δουν την κατεύθυνση προς την οποία θα πάει το ευρωπαϊκό σκάφος. Μόνο που αυτή τη φορά, θα είναι πολύ κοντά στις επόμενες γαλλικές εκλογές, πράγμα που σημαίνει ότι τυχόν στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης ίσως χρειαστεί να περιμένουν έως το 2022.

 

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, εμφανίζονται σήμερα στο πρωί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ενημερώσουν σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και η πορεία εξόδου της Βρετανίας δεν ήταν αρκετά ακανθώδης, ωστόσο τα κράτη – μέλη έχουν σκληρύνει τη θέση τους ως προς το σχέδιο της ΕΕ για την εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ και οι αξιωματούχοι είναι πιθανό να δηλώσουν ότι ο δρόμος που απομένει δεν θα είναι καθόλου εύκολος.

 

Επιπροσθέτως, η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει και τις εξελίξεις στην Ιρλανδία: Το κόμμα Sinn Fein “έσπασε” τον παραδοσιακό δικομματισμό στη χώρα, κι αναμένεται να διαδραματίσει ρόλο στο σχηματισμό της νέας ιρλανδικής κυβέρνησης. Καθώς κανένα κόμμα δεν βρίσκεται κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία, οι σχετικές διαπραγματεύσεις, άρα και η ρευστότητα, αναμένεται να διαρκέσουν πολύ.

 

Παράλληλα η νέα πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίζεται σήμερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Θεωρείται πολύ πιθανό πολλοί βουλευτές να αμφισβητήσουν την πρόθεσή της για επανεξέταση της πολιτικής που ακολουθεί η τράπεζα από την εποχή του Μάριο Ντράγκι.

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....