Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 21/12/18

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα ιταλικά ομόλογα δε συγκινούν τους επενδυτές

 

Μερικοί από τους μεγαλύτερους επενδυτές ομολόγων στον κόσμο αποφεύγουν να εμπλακούν με το χρέος της Ιταλίας, παρόλο που η κυβέρνηση της τελευταίας κατάφερε να επιλύσει μια διαφωνία που με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τον προϋπολογισμό της για την επόμενη χρονιά.

 

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, η AllianceBernstein, η Aberdeen Standard Investments και η AXA Investment Managers, οι οποίες συνολικά διαχειρίζονται πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, αντιστέκονται στον πειρασμό να αγοράσουν μερικά από τα υψηλότερης απόδοσης κυβερνητικά χρεόγραφα στη ζώνη του ευρώ, όπως είναι τα ιταλικά. Οι διαχειριστές χρημάτων παραμένουν σκεπτικοί για το αν θα αποζημιωθούν επαρκώς για κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της προοπτικής ύφεσης, των εκλογών ή μιας τραπεζικής κρίσης.

 

Αυτή η απροθυμία τους οδήγησε να χάσουν την ανάκαμψη του χρέους τις τελευταίες εβδομάδες, που περιορίστηκε από ένα ράλι το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, αφού η λαϊκίστικη κυβέρνηση (της Ιταλίας) εξασφάλισε μια συμφωνία προκειμένου να αποφευχθούν οι κυρώσεις της ΕΕ για τα σχέδια δαπανών της όπως περιγράφονται στον προϋπολογισμό. Η περίοδος των μηνών που η Ρώμη διαπραγματευόταν με το ευρωπαϊκό μπλοκ είχαν δημιουργήσει ζητήματα στα ομόλογα και τη χρηματιστηριακή αγορά της χώρας.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....