Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07/08/18

«Το 2014 ετοιμαζόμασταν για καθαρή έξοδο της Ελλάδας αλλά μετά... ήρθε ο Βαρουφάκης»

 

Για την περίοδο που ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, μίλησε ο γενικός γραμματέας του ESM, Καλίν Ανεβ Γιάνσε.

 

 

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία «δύσκολη περίοδο» και υποστήριξε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM), το 2014, εργαζόταν για καθαρή έξοδο της Ελλάδας αλλά, μετά… ήρθε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 

«Η περίοδος Βαρουφάκη ήταν πολύ δύσκολη για την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καλίν Ανεβ Γιάνσε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ολλανδίας και συνέχισε:

 

«Οταν έγινε υπουργός Οικονομικών τα πράγματα πήγαιναν αρκετά καλά για την Ελλάδα. Το 2014 εργαζόμασταν για μια "καθαρή έξοδος". Θέλαμε να βγουν από το πρόγραμμα χωρίς δάνειο. Αλλά όταν έγινε υπουργός, ο Βαρουφάκης δεν ήθελε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Προσπάθησε να μην προσαρμοστεί με όλες τις προϋποθέσεις που είχε βάλει ο ESM και το ΔΝΤ. Αυτό κόστισε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα. Δυστυχώς, την έστειλε πίσω αρκετά χρόνια».

 

«Πιστεύω ότι όσα έκανε δεν ήταν καλά για τους Έλληνες πολίτες» πρόσθεσε ο ΓΓ του ESM απαντώντας στην ερώτηση αν θυμάται με χαρά τον Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Ερωτηθείς αν η εκταμίευσης της δόσης των 15 δις ευρώ είναι «το τέλος της ιστορίας» απάντησε:

 

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά αν η Ελλάδα υλοποιεί όλες τις προϋποθέσεις στο μέλλον. Τα δάνεια μας "τρέχουν" μέχρι το 2060. Οπότε τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες θα διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....