| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Το 85% του ελληνικού στόλου βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο

 

Τρίτη, 21/07/2020

 

   Share

 

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ύστερα από την έκδοση Navtex της Τουρκίας, στα ανοιχτά του Καστελόριζου.

 

Την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 85% του ελληνικού στόλου βρίσκεται στο Αιγαίο από την περιοχή της Σμύρνης και νοτιότερα, και παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του τουρκικού στόλου.

 

 

Παράλληλα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μαας θα αναφερθεί στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ερντογάν για τη NAVTEX: «Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός»

 

Απαξιωτικός και βαθύτατα προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσον αφορά στην απόφαση με την υπογραφή του να κάνει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

 

O Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Εμείς και για τα σεισμογραφικά μας σκάφη και τα γεωτρύπανα μας δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός. Οτιδήποτε προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και οποιαδήποτε είναι τα δικαιώματα μας στην ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια αυτά κάναμε τα βήματά και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

 

Αερομαχίες πάνω από το Καστελόριζο

 

Στο "κόκκινο" βρίσκεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλόριζου. Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Ρω στις 16:12 στα 17.000 πόδια και στις 16:16 πάνω τη Ρω, τη Μεγίστη και τη Στρογγύλη στα 21.000 πόδια. Στη συνέχεια, δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις στις 16:26 πάνω από τη Ρω και τη Μεγίστη στα 29.000 πόδια και στις 16:31 πάνω από τη Μεγίστη στα 9.500 πόδια. Στη συνέχεια, τρίτο ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε στις 16:41 πάνω από τη Μεγίστη στα 11.000 πόδια,και πραγματοποίησε τρεις υπερπτήσεις πάνω από τη Ρω, στις 16:42 στα 5.000 πόδια, στις 16:30 στα 9.000 πόδια και στις 16:51 στα 13.000 πόδια.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....