| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Το Faceboοκ, η μετοχή & Οι κανόνες

 

Τρίτη, 00:01 - 05/11/2019

 

   Share

 

Όπως έγραψε το Bloomberg τη Δευτέρα, οι μετοχές της  Facebook Inc. αντιμετωπίζουν έναν κίνδυνο, ο οποίος έως σήμερα ήταν υποτιμημένος. Ο κίνδυνος αυτός δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η αύξηση του κόστους, σύμφωνα με την Societe Generale.

 

 

Ο αναλυτής Simon Baker θεωρεί ως τιμή στόχο για την πώληση της μετοχής της εταιρείας στα 120 δολάρια.  Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται μια πτώση της τάξεως του 38%. Ο μέσος στόχος τιμών είναι 234 δολάρια,  σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε το Bloomberg.

 

Σύμφωνα πάντα με το διεθνές πρακτορείο, τα επιφυλακτικά σχόλια προέρχονται από τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της  Facebook. Ενώ τα οικονομικά μεγέθη ξεπέρασαν τις προσδοκίες,  η Societe Generale διέκρινε την τάση αύξησης των κεφαλαιουχικών δαπανών που αντανακλά την υψηλότερη έκθεση της Facebook σε θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

 

Το Facebook είναι αντιμέτωπο με έναν «ένα ανεμοστρόβιλο θεμάτων ιδιωτικότητας των χρηστών,  της ασφάλειας και των ρυθμιστικών ζητημάτων» και «το κόστος της αυστηρής ρύθμισης είναι αρκετά μεγάλο».

 

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της  Facebook ανεβαίνουν  1,5% τη Δευτέρα για τρίτη συνεχή συνεδρίαση.

 

Όσον αφορά την αναλογία χρηματιστηριακής αξιας προς ελύθερες ταμειακές ροές η μετοχή της Facebook έχει αποτίμηση 23,8, αρκετά πιό πάνω από την αποτίμηση 20,4x της μητρικής της Google, Alphabet. Ο Baker, πάντως, επαναλαμβάνει την προτίμησή του για την Alphabet. Τέλος και παρά τα όσα γράφει το Bloomberg, οι μετοχές της  Facebook αυξήθηκαν σωρευτικά κατά 50% φέτος, ποσοστό υπερδιπλάσιο από την αύξηση της Alphabet.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....