| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Το Instigram & Τα μιμίδια

 

Παρασκευή, 00:01 - 29/11/2019

 

   Share

 

Όπως ανέφερε την Πέμπτη σε δημοσίευμα του το Bloomberg, τα μεγάλα Brand Names του διεθνούς εμπορίου, συνήθως λαμβάνουν πολύ σοβαρά τις διαφημιστικές καμπάνιες τους. Μερικές φορές, όμως, δεν το κάνουν. Τον τελευταίο καιρό, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν νέους πελάτες, πέρα από την περιβόητη Generation Ζ, στελέχη από εταιρείες διεθνούς εμβέλειας όπως η Uber και η Netflix, γελούν και τα ίδια με τα γνωστά memes που κυκλοφορούν κατόπιν χορηγιών, ή με αστείες βινιέτες στο Instagram.

 

 

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι λογαριασμοί των «μιμιδίων» (memes) αναρτούν δημοσιεύματα που αποτελούνται από κείμενο και εικόνες ή μικρά video. Συνήθως αναφέρονται σε ένα πολιτιστικό σύμβολο ή σε μια κοινωνική ιδέα. Είναι αστεία, μπορούν να γίνουν κατανοητά ακόμα και από ένα 12χρονο παιδί -πολύ περισσότερο από μια διαφημιστική εταιρεία- και συγκεντρώνουν εκατομμύρια οπαδούς. Η νεολαία αγαπά τα μιμίδια και οι μπράντες αγαπούν τη νεολαία…

«Ως μπράντα, αν είστε σε θέση να αξιοποιήσετε αυτά τα μιμίδια με αυθεντικό τρόπο, νομίζω ότι έχετε ένα πραγματικά ισχυρό εργαλείο για να δείξετε στη Generation Z και στους Millenials τι αντιπροσωπεύει το εμπορικό σας σήμα κι επίσης ότι είστε μια μπράντα που λαμβάνει υπόψη της τη νεολαία και τον τρόπο ζωής της», δήλωσε η Κάρι Ντίνο, διευθύντρια των Μέσων Ενημέρωσης στο δημιουργικό διαφημιστικό πρακτορείο Mekanism.

Οι λογαριασμοί των μιμιδίων είναι ένας τρόπος για να φτάσουν τα εμπορικά σήματα σε ένα ισχυρό ακροατήριο που δεν καταναλώνει τα προϊόντα που προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι γονείς και οι παππούδες τους. Η Gen Z, περίπου μεταξύ των ηλικιών 7 και 22 ετών, είναι η μεγαλύτερη ομάδα καταναλωτών παγκοσμίως, με εύρος εξόδων ύψους 143 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο στις ΗΠΑ. Και ενώ το Instagram παραμένει η πιο δημοφιλής κοινωνική πλατφόρμα μεταξύ των εφήβων, η Ντίνο δήλωσε ότι οι λογαριασμοί των μιμιδίων είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα μέρη του Instagram.

Οι εταιρείες τεχνολογίας και ορισμένες εφαρμογές που κλείνουν ραντεβού μεταξύ ανθρώπων όπως το Bumble και το Hinge ήταν μεταξύ των πρώτων που εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες των μιμιδίων για διαφήμιση. Ωστόσο και πιο παραδοσιακά εμπορικά σήματα όπως η JetBlue Airways και η Budweiser έχουν αγοράσει επίσης διαφημιστικό περιεχόμενο σε λογαριασμούς μιμιδίων.

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....