| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Το Intercontinental, η Σαντορίνη και τα επενδυτικά σχέδια της οικογένειας Ιωάννου

 

Τρίτη, 23/02/2021

 

   Share

 

Την άνοιξη του 2022 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το πολυτελές resort της οικογένειας Ιωάννου στη Σαντορίνη. Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων θα είναι το πέμπτο μέλος της νέας αλυσίδας, με την ονομασία Donkey Hotels. Το νέο σχήμα ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχείων είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης δια απορρόφησης της ξενοδοχειακής αλυσίδας YES! Hotels από την Αθήναιον Α.Ε. (Intercontinental) που ανήκουν στην οικογένεια Ιωάννου.

 

 

Όπως γράφει η Ξανθή Γούναρη στην Ημερησία, το resort στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων, το οποίο αποτελείται εν μέρει από την ανακαίνιση υπαρχόντων μονάδων και εν μέρει από τον σχεδιασμό νέων κτιρίων, είναι ένα project αρκετών ετών στην πολύπλευρη επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας Ιωάννου.

 

Το νέο εμβληματικό luxury συγκρότημα, με πρωτοποριακή αρχιτεκτονική προσέγγιση θα πάρει τη θέση της παλιάς μονάδας 4 αστέρων Santorini Image που είχε εξαγοραστεί το 1987 από την Αθήναιον Α.Ε..

 

Πριν από 7 χρόνια η μονάδα, η οποία σήμερα έχει σχεδόν κατεδαφιστεί και ξαναχτίζεται από την αρχή, προοριζόταν να φιλοξενήσει το δεύτερο ξενοδοχείο Intercontinental στην Ελλάδα. Το νέο ξενοδοχείο υπό την ομπρέλα της Intercontinental, θα ονομαζόταν InterContinental Santorini Resort & Spa και θα διέθετε 120 δωμάτια και 40 σουίτες, η καθεμία με τη δική της πισίνα.

 

Τελικά το σχέδιο εκείνο «πάγωσε» λόγω αδυναμίας τραπεζικής χρηματοδότησης. Ωστόσο δεν εγκαταλείφθηκε και επανήλθε πλέον υπό την ομπρέλα της νεοσύστατης αλυσίδας Donkey Hotels.

 

Η νέα μονάδα θα είναι δυναμικότητας 121 δωματίων (50% εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες) σε μια συνολική έκταση 43 περίπου στρεμμάτων σε προνομιακή τοποθεσία (μόλις 3 χλμ. από τα Φηρά, 3 χλμ. από το αεροδρόμιο και 4 χλμ. από την παραλία Mονόλιθος).   

 

Εκτός από luxury resort στη Σαντορίνη η νέα αλυσίδα, η οποία θα διαθέτει ιδιόκτητες ξενοδοχειακές υποδομές 85.000 τ.μ. θα εκμεταλλεύεται και τις ακόλουθες ξενοδοχειακές μονάδες:

 

Αθήναιον Intercontinental. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πεντάστερο ξενοδοχείο της Αθήνας, δυναμικότητας 563 δωματίων, με ηγετική θέση στον χώρο των συνεδριακών εκδηλώσεων. Ξεχωρίζει όχι μόνο για τις υψηλού επιπέδου υποδομές που διαθέτει αλλά και για τη μοναδική αισθητική και πολιτιστική ταυτότητα που το χαρακτηρίζει. Στους χώρους του ξενοδοχείου φιλοξενούνται περισσότερα από 350 αυθεντικά έργα τέχνης από επώνυμους Έλληνες καλλιτέχνες, προσφέροντας στους επισκέπτες, τους φιλοξενούμενους και τους εργαζόμενους μια ανεπανάληπτη πολιτιστική εμπειρία, λειτουργώντας, στην πραγματικότητα, ως ένα 24ωρο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

 

Semiramis. Το πρώτο στην Ελλάδα ξενοδοχείο - μέλος του παγκόσμιου δικτύου Design Hotels της Marriott, ενός brand για όσους αναζητούν χώρους μοναδικής αισθητικής που συνδυάζουν την αυθεντική τοπική κουλτούρα με εμπειρίες που ξεπερνούν τα συμβατικά όρια της πολυτέλειας. Εισήγαγε στη χώρα τη φιλοσοφία του Contemporary & Design Luxury Hospitality. Διαθέτει δυναμικότητα 51 δωματίων.

 

NEW Hotel. Αποτελεί μέλος του παγκόσμιου δικτύου Design Hotels ενώ είναι μέλος και του Virtuoso, του μεγαλύτερου luxury ταξιδιωτικού δικτύου στον κόσμο. Η μοντέρνα εξωτερική αρχιτεκτονική του κτιρίου συνοδεύεται από ένα μείγμα τέχνης και γλυπτικής του εσωτερικού σχεδιασμού που έχουν επιμεληθεί οι διεθνούς φήμης Βραζιλιάνοι σχεδιαστές The Campana Brothers. Διαθέτει δυναμικότητα 79 δωματίων.

 

Periscope. Το Periscope αποτελεί επίσης μέλος του παγκόσμιου δικτύου Design Hotels ενώ διαθέτει 22 δωμάτια.

Να σημειωθεί ότι τα άλλα δύο ξενοδοχεία της Yes!, το Twentyone και το Kefalari Suites -,στο Kεφαλάρι της Kηφισιάς-, είναι μισθωμένα και η διοίκηση της εταιρείας προτίθεται να τερματίσει αζημίως τη μίσθωσή τους εντός των επομένων δύο ετών καθώς δεν αναμένει ταμειακές ροές από τη λειτουργία τους.

 

Συνολικά, η νέα αλυσίδα αναμένεται να έχει υπό την ιδιοκτησία της και να διαχειρίζεται 836 δωμάτια πέντε αστέρων το 2022.

 

Τη διοίκηση της Donkey Hotels θα έχει ο Χρήστος Ιωάννου από τη θέση του προέδρου και όπως δήλωσε: «Με τη κίνηση αυτή αποσκοπούμε στην ανάδειξη της επιτυχημένης μας παρουσίας στον ξενοδοχειακό κλάδο και στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και συνεργειών που θα προσδώσουν μεγάλη δυναμική στα Donkey Hotels. Συγχρόνως, εστιάζουμε στις ισχυρές προοπτικές που αναμένονται για τον τουρισμό στη χώρα μας με το πέρας της πανδημίας. Με εφόδια τον πρωτοποριακό σχεδιασμό της αλυσίδας YES! και την υψηλή αισθητική της τέχνης του Intercontinental, στόχος μας η δημιουργία νέων μονάδων που θα συνδυάζουν αρμονικά και θα αναπτύσσουν αυτή τη διπλή κληρονομιά. Προτεραιότητά μας πάντοτε η παροχή κορυφαίας ποιότητας υπηρεσιών για τους επισκέπτες μας».

 

Πηγή: Ημερησία

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....