| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Το bullying της Κίνα στις ΗΠΑ για τον Covid-19 (Video)

 

Τρίτη, 00:01 - 05/05/2020

 

   Share

 

Η Κίνα δημιούργησε μια μικρή ταινία animation με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ιός» (Once upon a virus), με την οποία διακωμωδεί την αμερικανική αντίδραση στην επιδημία του κορωνοϊού χρησιμοποιώντας δύο φιγούρες Lego για να αναπαραστήσει τις δύο χώρες.

 

 

Ουάσινγκτον και Πεκίνο έχουν επιδοθεί σε πόλεμο δηλώσεων για την προέλευση του κορωνοϊού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Ουχάν στο τέλος του 2019 και έχει εξελιχθεί σε πανδημία.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι σίγουρος ότι ο ιός SARS-CoV-2 προήλθε από κινεζικό εργαστήριο, όμως αρνήθηκε να δώσει αποδείξεις για τον ισχυρισμό του.

 

Στην ταινία animation, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ανοίγει η αυλαία για να αποκαλυφθεί μια σκηνή στην οποία βρίσκονται δύο φιγούρες Lego, ένας Κινέζος μαχητής που φορά μάσκα και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

 

«Ανακαλύψαμε έναν νέο ιό», λέει ο μαχητής.


«Ε, και;», απαντά το Άγαλμα της Ελευθερίας. «Είναι απλώς μια γρίπη».

 

Καθώς ο μαχητής εκδίδει προειδοποιήσεις για τον ιό και απαριθμεί τις βασικές ημερομηνίες στην εξέλιξη της επιδημίας στην Κίνα, το Άγαλμα της Ελευθερίας απαντά με απαξίωση, όπως έκανε αρχικά και ο Τραμπ στις συνεντεύξεις Τύπου όταν υποβάθμιζε τη σοβαρότητα της ασθένειας.

 

«Ακούτε τι λέτε;», ρωτά ο μαχητής καθώς το Άγαλμα της Ελευθερίας αρχίζει να γίνεται κόκκινο από τον πυρετό και του βάζουν ορό.

 

«Έχουμε πάντα δίκιο, αν και αντιφάσκουμε», απαντά αυτό.

 

«Αυτό αγαπώ σε εσάς τους Αμερικάνους, τη συνέπειά σας», λέει ο μαχητής.

 

Από τις 29 Απριλίου, όταν αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι στο YouTube του Xinhua, το βίντεο έχει περισσότερα από 960.000 views, ενώ το έχουν αναρτήσει στο Twitter και Κινέζοι διπλωμάτες.

 

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι παραπλάνησε την παγκόσμια κοινότητα για τη σοβαρότητα της επιδημίας, ενώ υπάρχουν διάφορες εκκλήσεις για τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για την προέλευση του ιού.

 

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....