Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

08/01/19

Τουλάχιστον 100 χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων σε μια τριετία

 

Μόνο με 100.000 πλειστηριασμούς ακινήτων την επόμενη 3ετία (2019-2021) θα τηρηθεί ο στόχος που έχει θέσει ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) για τις τράπεζες και όπως φαίνεται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι διατεθειμένο να αποκλίνει από αυτόν τον δρόμο, ώστε να μην διακυβευθεί η σταθερότητά του.

 

 

Όπως σχολιάζει το Βήμα, κι όλα αυτά από μια κυβέρνηση που μιλούσε κάποτε για σεισάχθεια και φώναζε ως αντιπολίτευση «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

 

Το 2019 σε σχέση με το 2018 οι τράπεζες σχεδιάζουν πολλούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, γεγονός που ενισχύεται και από τις ριζικές αλλαγές στον νόμο Κατσέλη.

 

Οι πλειστηριασμοί, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη είναι κρίσιμη παράμετρος για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων, καθώς οι ρυθμίσεις δεν αποδίδουν, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, τα δέοντα.

 

Σύμφωνα με τους στόχους, οι τράπεζες έχουν δεσμευθεί ότι το 35% της μείωσης των κόκκινων ανοιγμάτων, δηλαδή τα 18 από τα περίπου 50 δισ. ευρώ των NPEs, θα επιτευχθεί κυρίως από τους πλειστηριασμούς και σε μικρό ποσοστό από τις ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων πτωχευμένων εδώ και χρόνια επιχειρήσεων. Ήδη ο όγκος τους σε μηνιαία βάση έχει ήδη ξεπεράσει τις 2.000.​

 

Οι τράπεζες πατάνε «γκάζι» στους πλειστηριασμούς για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων επιταχύνοντας ταυτόχρονα τις εξώσεις των ιδιοκτητών από εκπλειστηριασμένα ακίνητα τα οποία πέρασαν στα χέρια τους και πρόκειται να τα εκποιήσουν αλλά και από ακίνητα που θα βγουν στο ηλεκτρονικό «σφυρί» μέχρι το τέλος του έτους.

 

Στο «σφυρί» δεν θα βγαίνουν μόνο ακίνητα μεγάλης αξίας και στρατηγικών κακοπληρωτών, αλλά και ακίνητα χαμηλής αξίας κάτω των 100.000 ευρώ αλλά και των 80.000 ευρώ.

 

Παράλληλα, τις μηχανές της ζεσταίνει και η ΑΑΔΕ, έχοντας αναρτήσει δεκάδες αναγγελίες πλειστηριασμών.

 

Να σημειωθεί ότι οι δανειστές απαιτούν να τρέξουν γρήγορα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ζητούν να πραγματοποιηθούν 100 με 130.000 μέχρι το 2021.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....