Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

24/12/18

Τουρκία: Ψεύτικες φωτογραφίες από κοινή άσκηση µε τις ΗΠΑ στην κυπριακή ΑΟΖ

 

Mε νέες προκλητικές NAVTEX και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, η Αγκυρα προσπαθεί να διατηρήσει υψηλή τη θερµοκρασία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, εν αναµονή των αποτελεσµάτων της γεώτρησης στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

 

 

Ακόµα και fake news αποφάσισε να επιστρατεύσει το τουρκικό υπουργείο Αµυνας, προκειµένου να «αποδείξει» ότι οι Ηνωµένες Πολιτείες βρίσκονται στο πλευρό του, επιβραβεύοντας επί της ουσίας την πολιτική των προκλήσεων έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Την Παρασκευή δεν δίστασε να δηµοσιεύσει στον επίσηµο λογαριασµό του στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που παρουσίαζαν τουρκικά πολεµικά πλοία µαζί µε ένα αµερικανικό, τα οποία υποτίθεται ότι συµµετείχαν σε πολυεθνική ναυτική άσκηση σε περιοχή που είχε δεσµεύσει εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

 

Σύµφωνα όµως µε διπλωµατικές πηγές από τη Λευκωσία, η εν λόγω άσκηση δεν πραγµατοποιήθηκε ποτέ, µε τους Κυπρίους να χαρακτηρίζουν υβριδικό αντιπερισπασµό τις σπασµωδικές και άγαρµπες επικοινωνιακές κινήσεις της Τουρκίας.

 

Μάλιστα συµπληρώνουν ότι το αµερικανικό πλοίο βρισκόταν όντως στην περιοχή, προστατεύοντας τον ενεργειακό κολοσσό ExxonMobil που πραγµατοποιεί γεωτρήσεις στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

 

Οι ίδιες διπλωµατικές πηγές προσθέτουν ότι το αµερικανικό πολεµικό πλοίο συµµετείχε όντως σε πολυεθνική άσκηση, αλλά µε ένα γαλλικό πολεµικό σκάφος, µε την άδεια της κυπριακής κυβέρνησης. Οσο για τη φωτογραφία που ανέβασε το τουρκικό υπουργείο Αµυνας, από την κυπριακή πλευρά αναφέρεται ότι τα τουρκικά πλοία βρίσκονταν τις ίδιες µέρες στην ίδια περιοχή µε τα συµµαχικά, µε την κάθε πλευρά να πραγµατοποιεί τη δική της άσκηση.

 

Παρά τη διάψευση των τουρκικών ισχυρισµών, η Αγκυρα εξακολουθεί να προκαλεί, επιδιώκοντας να διατηρήσει την ένταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Με δύο NAVTEX που εξέδωσε, δεσµεύει από σήµερα µέχρι και τις 2 Ιανουαρίου δύο περιοχές στα ανοιχτά της Κύπρου. Μία στα νότια του νησιού, εκεί όπου βρίσκεται το οικόπεδο 1 της κυπριακής ΑΟΖ, και µία στα δυτικά του, εκεί όπου συναντιούνται οι ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

 

Αθήνα και Λευκωσία παρακολουθούν µε ψυχραιµία την υπερδραστηριότητα των γειτόνων. Στελέχη του ΓΕΕΘΑ υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται ούτε να υπερεκτιµηθεί, αλλά ούτε και να υποτιµηθεί η τουρκική κινητικότητα στην περιοχή, τονίζοντας ότι όσο πλησιάζουµε στην ανακοίνωση των αποτελεσµάτων στο οικόπεδο 10 τόσο θα εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα.

 

Πηγή: Εθνος

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....