| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Τουρκία: φόβοι για κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων

 

Σάββατο, 21/03/2020

 

   Share

 

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται συνεχώς και στην Τουρκία από τη στιγμή που γίνονται περισσότερα τεστ. Έκκληση Ερντογάν να παραμείνουν οι πολίτες στα σπίτια τους. Πολλοί υπερήλικες δεν τηρούν τις οδηγίες.

 

 

9 νεκροί και 670 κρούσματα είναι ο μέχρι στιγμής επίσημα επιβεβαιωμένος απολογισμός για τον κορωνοϊό στην Τουρκία, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση από τον υπουργό Υγείας κ. Κοτζά.

 

Η προχθεσινή αποκάλυψη του ιδίου ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή τα τεστ γίνονταν μόνο σε ένα κέντρο και ήταν τα απολύτως απαραίτητα εξηγεί γιατί τα επίσημα επιβεβαιωμένα ήταν τόσο λίγα. Από τη στιγμή που τα κέντρα έγιναν 18 και αυξήθηκαν τα τεστ, άρχισε να αυξάνεται κατακόρυφα και ο αριθμός των κρουσμάτων. Κάθε μέρα σχεδόν διπλασιάζονται. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση χθες έγιναν 3656 τεστ και διαπιστώθηκαν 311 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

 

Ο πρόεδρος Ερντογάν απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμένουν σπίτι και να μην βγαίνουν έξω αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη. Με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας έχουν επιταχθεί όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν ΜΕΘ και χαρακτηρίστηκαν νοσοκομεία πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών.

 

Ξηλώνουν παγκάκια στα πάρκα για να μην συχνάζουν υπερήλικες

 

Παρά τις προειδοποιήσεις πολλοί υπερήλικες επιμένουν και στην Τουρκία να συχνάζουν σε πάρκα. Ορισμένοι δήμοι βρήκαν την λύση ξηλώνοντας ακόμη και τα παγκάκια για να μην κάθονται οι πολίτες. 

 

Τα μέτρα αναγκαστικά γίνονται όλο και πιο αυστηρά ενώ κλείνουν το ένα μετά το άλλο και τα καταστήματα μέσα στα εμπορικά κέντρα, στα οποία δεν έχει κόμη απαγορευθεί η λειτουργία, με εξαίρεση στα καφέ και εστιατόρια και μπαράκια, που ήταν μέσα σε αυτά.

 

Στο μεταξύ έχουν απαγορευθεί οι εξαγωγές σε μάσκες και αντισηπτικά. Η Τουρκία έχει μεγάλη παραγωγή και τον πρώτο καιρό είχε κάνει μεγάλες εξαγωγές προς την Κίνα, η οποία αντιμετώπιζε πρώτη το πρόβλημα. Εκφράζονται φόβοι για κατακόρυφη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με την αύξηση των τεστ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τουρκία έχουν φτάσει πλέον και τα νέα γρήγορα τεστ, που έχουν αναπτυχθεί στην Κίνα.

 

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Τουρκία

Deutsche Welle

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....