Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

28/02/19

Τουρκική η Κύπρος σε αφίσα της άσκησης Γαλάζια Πατρίδα

 

Νέα πρόκληση της Άγκυρας. Σε αφίσα που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για να διαφημίσει την άσκηση Γαλάζια Πατρίδα, ολόκληρη η Κύπρος εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα, δηλαδή στα χρώματα της τουρκικής σημαίας, όπως και ο χάρτης της Τουρκίας. Η αφίσα αναρτήθηκε και στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού ΥΠΕΘΑ στο Twitter.

 

 

Με τη συμπεριφορά της αυτή, η τουρκική κυβέρνηση δείχνει ότι όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την κυπριακή κυβέρνηση, κάτι που αποτελεί πάγια στάση της, («ελληνοκυπριακή διοίκηση») αλλά ούτε καν το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου!

 

 

Η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην οποία έχει προχωρήσει ποτέ η Τουρκία, κάνοντας επίδειξη δύναμης στις γειτονικές χώρες και ειδικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σε αυτή συμμετέχουν πάνω από 100 πλοία που συνοδεύονται από drones, ελικόπτερα και αεροπλάνα. Η ναυτική άσκηση θα διεξαχθεί σε τρεις θάλασσες: το Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο, ενώ θα διαρκέσει ως τις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Την άποψη ότι η γιγαντιαία άσκηση δεν είναι απλά μία κωδική ονομασία, αλλά η γεωπολιτική αντίληψη που εκφράζει την πολιτική και στρατιωτική ατζέντα της Άγκυρας την επόμενη δεκαετία, εκφράζει ο στρατιωτικός αναλυτής της «δεξαμενής σκέψης», του Κέντρου Οικονομικών και Εξωτερικής Πολιτικής (EDAM)  της Κωνσταντινούπολης, Τζαν Κασαπόγλου. 
 

 

Πηγή:ΣΚΑΙ

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....