| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Τούρκος αναλυτής: Δύο οι χαμένοι των αμερικανικών εκλογών, Τραμπ κι Ερντογάν

 

Τετάρτη, 11/11/2020

 

   Share

 

Τις συνέπειες της παραίτησης του Τούρκου υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ ΑλΜπαϊράκ, αλλά και τις επιπλοκές που αυτή προκαλεί στο σύστημα εξουσίας του Τούρκου Προέδρου ανέλυσε ο έμπειρος δημοσιογράφος Γιαβούζ Μπαϊντάρ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο, Απόστολο Μαγγηριάδη.

 

 

-Απόστολος Μαγγηριάδης: Γιαβούζ καλησπέρα από την Αθήνα. Μπορείς να μας εξηγήσεις ποιος ακριβώς είναι ο Μπεράτ ΑλΜπαϊράκ; Και ποιες είναι οι παρενέργειες της παραίτησής του;  

 

Γιαβούζ Μπαϊντάρ, Διευθυντής AhvalNews:  Είναι ο γαμπρός του Ερντογάν και ήταν ένας πάρα πολύ σημαντικός υπουργός για αρκετό καιρό, στην ουσία ήλεγχε την οικονομία. Και φυσικά η παραίτησή του έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις, όχι μόνο στο κομμάτι της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τις σχέσεις ισχύος μέσα στην οικογένεια Ερντογάν και την ισορροπία δυνάμεων στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. 

 

-Απόστολος Μαγγηριάδης: Ποιες ακριβώς ήταν οι σχέσεις με τον Ερντογάν και τον γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ; 

 

Γιαβούζ Μπαϊντάρ, Διευθυντής AhvalNews:Το ενδιαφέρον είναι πως οι σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας με την ανάληψη της εξουσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ το Νοέμβριο του 2016 στην πραγματικότητα περιορίστηκε σε προσωπικές σχέσεις μεταξύ του Ερντογάν και τον Τραμπ και ταυτόχρονα στη σχέση μεταξύ των δυο γαμπρών, στην ουσία του Κούσνερ και του ΑλΜπαϊράκ. Ο ΑλΜπαϊράκ και ολόκληρη η οικογένεια Ερντογάν και ένας κλειστός κύκλος προσώπων ήταν αναμεμειγμένοι στην περίφημη υπόθεση της τράπεζας Χαλκμπάνκ, η οποία στην ουσία αφορά την παράκαμψη του εμπάργκο κατά του Ιράν και η υπόθεση αυτή παραμένει ακόμη ως σκιά. Και όλη η προσπάθεια να δημιουργηθεί αυτή η στενή σχέση μεταξύ των δυο συμμάχων έχει ως κεντρικό σημείο την υπόθεση της Χαλκμπανκ. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, με την ανάληψη της εξουσίας από τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις, αυτά τα ζητήματα θα παραμείνουν στην κορυφή της ατζέντας στη σχέση των δυο χωρών.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....