Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

08/08/18

Τρίαινα της ΑΑΔΕ στην Μύκονο: POS... Ελβετίας και αδήλωτοι τζίροι χιλιάδων ευρώ

 

«Φωτιά» έχουν πάρει τα σοκάκια και οι παραλίες της Μυκόνου από τις καταδρομικές εφόδους εφοριακών, οι οποίοι εφαρμόζοντας το σχέδιο «Τρίαινα» ξετρύπωσαν περιπτώσεις κραυγαλέας φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ως ιδιαιτέρως σημαντική χαρακτηρίζεται η περίπτωση, όπου σε υποκαταστήματα πασίγνωστης διεθνούς μάρκας πολυτελών ρούχων και αξεσουάρ στη Χώρα και στο Νάμμος Village, βρέθηκαν 2 και 1 POS αντιστοίχως, τα οποία ήταν συνδεδεμένα με λογαριασμούς στην Ελβετία!

 

 

Τα POS κατασχέθηκαν, ενώ στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών έχει μπει το προσωπικό των υποκαταστημάτων, για το εάν τηρούνται οι προβλεπόμενες διατάξεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς πρόκειται κατά κύριο λόγο για Ισπανούς, που φέρονται ασφαλισμένοι στον ασφαλιστικό φορέα της χώρας τους. 

 

Σε... μπουγάδα στο χέρι θα υποχρεωθούν για 48 ώρες και οι ξενοδόχοι στη Χώρα της Μυκόνου, αφού το πλυντήριο- πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση- που εξυπηρετεί όλες τις μονάδες της περιοχής για τα σεντόνια και τις πετσέτες, έκλεισε για 2 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις συνολικού ύψους 13.000 ευρώ. 

 

«Λουκέτο» για 48 ώρες μπήκε και στο γνωστό παραλιακό Καλούα της Παράγκας, για μη έκδοση αποδείξεων 3.500 ευρώ, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε, επίσης, ότι στο κατάστημα του που πουλούσε είδη θαλάσσης, τα εμπορεύματα δεν συνοδεύονταν από τα προβλεπόμενα τιμολόγια. 

 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, κατά τον έλεγχο που έγινε στο πολυτελές εστιατόριο Κατρίν, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση έχει αρρύθμιστες οφειλές 380.000 ευρώ κι έτσι με συνδρομή δικαστικών επιμελητών έγινε επί τόπου κατάσχεση εισπράξεων περίπου 19.000 ευρώ. 

 

Το πολυπληθές κλιμάκιο εφοριακών, στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας και δικαστικών επιμελητών, θα παρατείνει την παρουσία του στη Μύκονο λόγω των ευρημάτων και θα ακολουθήσει νέος γύρος ελέγχων σε άλλο νησί των Κυκλάδων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η “Τρίαινα” θα ταρακουνήσει τη Σαντορίνη. 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....