| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Τραπεζικοί υπάλληλοι: Έλαβαν e-mail για αποχωρήσεις με εθελούσια

 

Πέμπτη, 30/01/2020

 

   Share

 

Απάντηση σε διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας στέλνει με ανοιχτή επιστολή της, η παράταξη του συνδυασμού που στηρίζει το ΠΑΜΕ, η «Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση» στην Εθνική.

 

 

Συγκεκριμένα, ο δ/νων σύμβουλος (το όνομά του αναφέρεται στην ανακοίνωση) έστειλε πριν περίπου μια βδομάδα mail στους υπαλλήλους της Εθνικής, απειλώντας τους επί της ουσίας, να αποχωρήσουν κάνοντας χρήση του τωρινού προγράμματος της εθελουσίας, ειδάλλως στο μέλλον ή θα αναγκαστούν να αποχωρίσουν με χειρότερους όρους, ή θα αντιμετωπίσουν άλλο εργασιακό περιβάλλον στην Εθνική Τράπεζα.

 

Ειδικότερα και βάση με το ρεπορτάζ, η απάντηση – επιστολή της «Ενιαίας» έχει ως εξής:

 

«Κ. …

 

Διαβάζοντας το μήνυμά σας που είχε αποδέκτες το σύνολο του «μόνιμου» προσωπικού της τράπεζας, δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε ότι η αρχική σας προσφώνηση «Αγαπητοί συνάδελφοι» δεν συνάδει με το περιεχόμενο, το ύφος και στην τελική με τη στόχευση του μηνύματός σας. Είναι ιδιαιτέρως προκλητικό εκ μέρους σας στην ίδια επιστολή που εξαπολύετε ευθείς απειλές εναντίον μας, να έχετε το θράσος να μας αποκαλείτε συναδέλφους και μάλιστα «αγαπητούς»…

 

Η «υγιής και ανταγωνιστική» τράπεζα για την οποία πασχίσατε κύριοι της Διοίκησης, είχε άμεσες συνέπειες στην εργασιακή μας ζωή, στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Εξ αιτίας του μετασχηματισμού που αποφασίσατε, εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΤΕ μετράμε ήδη πολλές απώλειες. Μετράμε μειώσεις στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και εξαιτίας σας χάνουμε τις εισφορές μας προς το ΛΕΠΕΤΕ! Μετράμε χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και μικρομάγαζων, που μας βάζετε να περάσουν από τα χέρια μας εναντίον των οικογενειών μας! Μετράμε τη μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας, οι οποίες προκλήθηκαν τα τελευταία χρόνια με τις απανωτές «εθελούσιες» που έχετε υλοποιήσει και την ταυτόχρονη άρνησή σας να καλύψετε τα κενά που δημιουργούνται με νέες προσλήψεις, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη και συγκροτημένα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

Έχετε καταφέρει να απαλλαγείτε από το «κόστος» μας απολύοντάς μας, μιας και οι «εθελούσιες», έτσι όπως τις κάνετε… ας μη κρυβόμαστε κ…. είναι απολύσεις με μια κάπως τσιμπημένη αποζημίωση βέβαια… αλλά απολύσεις! Τις οποίες με δική σας εντολή κάνουν όλοι αυτοί οι «συνάδελφοι» – ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες σας που προσλάβατε, καλοπληρώνετε και τοποθετείτε παράνομα σε θέσεις ευθύνης, για να απειλούν τους εργαζόμενους και να τους πιέζουν να αποχωρήσουν…

 

Όπως ακριβώς κάνατε και εσείς με αυτό το απαράδεχτο μήνυμά σας κ. … Απειλείτε όσους από εμάς με τηλέφωνα -ή δια ζώσης- έχουν προσεγγίσει τα στελέχη σας για να πάρουμε την εθελούσια, λέγοντάς μας ότι παρατείνετε αυτό το πρόγραμμα της εθελούσιας και σκοπεύετε να ζητήσετε έγκριση από το ΤΧΣ για ένα νέο πρόγραμμα που… δυστυχώς… «οι όροι του θα είναι αισθητά δυσμενέστεροι των όρων του τωρινού προγράμματος»… Να σπεύσουμε λοιπόν όλοι να απολυθούμε τώρα! Αυτό μας ζητάτε! Μη τυχόν και χάσουμε την ευκαιρία και δεν αποζημιωθούμε με τους ίδιους όρους που μας αποζημιώνετε τώρα!

 

Έχετε το θράσος κύριοι της Διοίκησης, δια στόματος κ. …., να μας απειλείτε ότι αν δεν φύγουμε τώρα θα υποστούμε και άλλα, χειρότερα. Και για να επιχειρηματολογήσετε σπεύδετε να ενημερώσετε τους εργαζομένους σας ότι έρχονται αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης και στην εφαρμογή ενός νέου εργασιακού πλαισίου…! Πού τα είδατε αυτά κύριοι της Διοίκησης; Με ποιον συμφωνήσατε τέτοιου είδους αλλαγές; Ποιος σας είπε ότι θα υπάρξουν αλλαγές του εργασιακού μας πλαισίου; Να σας ενημερώσουμε λοιπόν ότι όσο και αν κάνετε πως το ξεχνάτε, στην ΕΤΕ υπάρχουν εργαζόμενοι με ανάγκες, υπάρχει εργασιακό πλαίσιο, υπάρχουν ακόμη συλλογικές συμβάσεις, κανονισμοί, δικαιώματα…., τα οποία ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι διατεθειμένος να χαρίσει, προκειμένου να μπορείτε εσείς να κλείνετε το μήνυμά σας με το επίσης προκλητικό «να τολμήσουμε τις μεγάλες τομές που χρειάζεται η τράπεζά μας…».

 

Λοιπόν, πάρτε το χαμπάρι! Μην τολμήσετε τέτοιες τομές που έχετε στο μυαλό σας κύριε…, ούτε εσείς οι υπόλοιποι κύριοι και κυρίες της Διοίκησης! Οι εργαζόμενοι της ΕΤΕ, είτε «μόνιμοι», είτε «εργολαβικοί», είτε «δανειζόμενοι», είτε μέσω «ΙΚΥ», είτε με ατομικές συμβάσεις ή «εποχικοί», σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν έχουμε τα ίδια οράματα με σας! Ούτε και τις ίδιες ανάγκες με εσάς! Δική μας ανάγκη και απαίτηση είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων μας! Απαιτούμε την κάλυψη των κενών που δημιουργήσατε στο Δίκτυο και στις υπηρεσίες της τράπεζας, με νέο προσωπικό ενταγμένο στον Κανονισμό και τις ΣΣΕ. Απαιτούμε την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Να πάρετε πίσω τις απολύσεις των νοικιασμένων συναδέλφων μας. Να σταματήσετε τις απειλές για τη χρήση των εθελουσιών. Να μη σας περάσει καν από το μυαλό ότι θα μπορούσατε να κάνετε όσα και οι πραγματικοί συνάδελφοί σας κάνουν εκεί στην «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» ή στη «EUROBANK» με τις αποσχίσεις και τις απολύσεις των δικών μας συναδέλφων!

 

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας και τις ζωές μας!».

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....