Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

16/05/18

Αλ. Τσίπρας: Να ληφθούν σωστές αποφάσεις και για το χρέος …. Αισιοδοξία για το κλείσιμο της ονομασίας των Σκοπίων

 

Στην ανάγκη λήψης «σωστών αποφάσεων», περιλαμβανομένων «και εκείνων που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», στάθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του κατά την προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Σόφια.

 

 

«Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα της εξόδου από τα μνημόνια», τόνισε ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και υπογράμμισε ότι «πρέπει όλοι να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

 

Tσίπρας για ονομασία πΓΔΜ: Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα

 

Την ίδια ώρα, συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε και πάλι ο πρωθυπουργός Αλέξης  Τσίπρας για τοονοματολογικό της πΓΔΜ, που σε tweet του τόνισε ότι οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις μέχρι τώρα προσπάθειες της κυβέρνησης για κοινά αποδεκτή λύση αλλά υπογράμμισε ότι «τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα».

 

«Στη Σύνοδο του @PES_PSE οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας να βρούμε κοινά αποδεχτή λύση στο ονοματολογικό. Επεσήμαναν πως μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν» έγραψε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: ««Τους ευχαρίστησα, παραδέχτηκα ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί. Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα».

 

Τα tweet αυτά έγιναν μετά την ολοκλήρωση της προπαρασκευαστικής Συνόδου του ΕΣΚ στη Σόφια, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκή Συμβουλίου και της Συνόδου Ε.Ε. -Δυτικών Βαλκανίων.

 

Νωρίτεραπροσερχόμενος στην εν λόγω συνάντηση, ο κ. Τσίπρας είπε σε δημοσιογράφους ότι οι προσδοκίες του για την αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ είναι «πολύ μεγάλες».

Με τη σειρά του, απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, ο Ζόραν Ζάεφ ευχήθηκε η αυριανή συνάντηση «να είναι επιτυχημένη».

 

Το ραντεβού των δύο πρωθυπουργών, που «κλείδωσε» το Σάββατο μετά την τριμερή συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ-Νίμιτς στο Σούνιο, είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης. Οι δυο πολιτικοί ηγέτες θα συναντηθούν, ωστόσο, και στο δείπνο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απόψε.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....