Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

24/01/19

Υπουργός Εμπορίου ΗΠΑ: Υπάρχει μεγάλη απόσταση για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας

 

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος εκτίμησε σήμερα ότι Ουάσινγκτον και Πεκίνο απέχουν ακόμη πάρα πολύ από την επίλυση της εμπορικής διένεξής τους, εκφράζοντας όμως ταυτόχρονα την αισιοδοξία του ότι υπάρχει μια πιθανότητα να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε εμπορική συμφωνία.

 

 

Μια μεγάλη κινεζική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από σχεδόν 30 αξιωματούχους, θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα για ένα νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών, είπε ο Ρος, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα πριν από την 1η Μαρτίου.

 

«Έχουμε κάνει σημαντική προκαταρκτική δουλειά αλλά απέχουμε μίλια και μίλια από την εξεύρεση λύσης», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

 

Το γεγονός ότι η επίλυση του ζητήματος απέχει ακόμη πολύ, «δεν πρέπει να εκπλήσσει», εξήγησε ο Αμερικανός υπουργός, τονίζοντας ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα» και επειδή οι διαπραγματεύσεις είναι «περίπλοκες». Υπενθύμισε επίσης ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι να συναινέσει η Κίνα σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλάζοντας τις εμπορικές πρακτικές της που η Ουάσινγκτον τις θεωρεί «δόλιες».

 

«Το εμπόριο είναι πολύ περίπλοκο θέμα, υπάρχουν πάμπολλα ζητήματα, όχι μόνο το πόση σόγια και πόση ποσότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου θα πουληθεί», κατέληξε ο Ρος.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....