Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

12/03/19

Χάκαραν το email Έλληνα επιχειρηματία και εξαπάτησαν γαλλική εταιρεία

 

Στόχοι χάκερ, που πιθανότατα έχουν την έδρα τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έγιναν ένας Έλληνας ιδιοκτήτης επιχείρησης στην Αχαΐα και μια εταιρεία με έδρα τη Γαλλία, με την οποία συνεργάζεται. Μάλιστα, οι ηλεκτρονικοί απατεώνες έβγαλαν σημαντικό κέρδος.

 

 

Οι δράστες κατάφεραν να εισχωρήσουν στις δύο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήκουν στην εταιρεία του Αχαιού επιχειρηματία και, μέσω αυτών, έστειλαν email στην εταιρεία με την οποία συνεργάζεται στην Γαλλία. Με αυτά, της ζητούσαν να μην καταθέσει στον προσωπικό λογαριασμό του Έλληνα τα 11.200 ευρώ, αλλά σε άλλον λογαριασμό του οποίου τον κωδικό έδωσαν.

 

Όταν διαπιστώθηκε ότι η γαλλική εταιρεία είχε πέσει θύμα απάτης, εξακριβώθηκε ότι ο λογαριασμός στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα βρίσκεται σε αμερικανική τράπεζα. Έτσι, τόσο οι γαλλικές αρχές όσο και οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αιγιαλείας, ζήτησαν την βοήθεια της Interpol για να εντοπιστεί ο δράστης. Στο μεταξύ, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος αγνώστου.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....