Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

13/06/18

Γ. Χουλιαράκης: Στα 3,6 δισ. ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019-2022

 

Στην αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος έδωσε προτεραιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης.

 

 

Από το βήμα της Βουλής, το κυβερνητικός στέλεχος έθεσε ως στόχο οι επόμενοι τέσσερις προϋπολογισμοί να ενισχύσουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα κοινωνικής μέριμνας.i

 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «μετά από το οκτώ χρόνια, η χώρα βγήκε από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος της Ε.Ε., ενώ το 2016 και το 2017 για πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία, η χώρα κατέγραψε δημοσιονομικό πλεόνασμα».

 

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν σε εθνική κλίμακα εργαλεία, όπως το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, ενισχύθηκαν τα οικογενειακά επιδόματα κατά 260 εκατομμύρια ευρώ και αναπτύχθηκαν νέα εργαλεία μείωσης της παιδικής φτώχειας».

 

Αναφερόμενος στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-2022, ο κ. Χουλιαράκης υπογράμμισε ότι σ’ αυτό αποτυπώνεται η σταδιακή μετατόπιση του μείγματος της δημοσιονομικής πολιτικής.

 

Συμπλήρωσε δε, ότι ο δημοσιονομικός χώρος που προκύπτει κατ’ έτος, χωρίς τη λήψη νέων μέτρων, θα συνεπάγεται τη μόνιμη μείωση των φορολογικών βαρών και των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και τη στοχευμένη ενίσχυση συγκεκριμένων κατηγοριών πρωτογενών δαπανών.

Τέλος, διευκρίνισε ότι «ο χώρος που δημιουργείται και θα αξιοποιηθεί για μόνιμα μέτρα φορολογικών μειώσεων και επιπλέον πρωτογενών δαπανών, είναι της τάξης των 3,6 δισ. ευρώ».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....