Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 31/01/19

Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις για το Facebook και την κατασκοπεία

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, η Facebook Inc. θα τερματίσει ένα πρόγραμμα, στο οποίο πλήρωνε τους χρήστες iPhone για να μοιραστούν τα προσωπικά τους δεδομένα, ύστερα από δημοσίευμα που αποκαλύπτει αμφιλεγόμενες λεπτομέρειες της προσπάθειας, συμπεριλαμβανομένου ότι ορισμένοι συμμετέχοντες ήταν έφηβοι.

 

 

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης πλήρωσε άτομα ηλικίας 13 έως 35 έως και 20 δολάρια μηνιαίως για να εγκαταστήσουν το Facebook Research App, για παρακολούθηση τηλεφώνου και τις συνήθειες χρήσης του ιστού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του TechCrunch. Το πρόγραμμα παρέκαμπτε το App Store της Apple και έδινε στο Facebook πρόσβαση στην κυκλοφορία δικτύου, μια κίνηση που μπορεί να ήταν παραβίαση της πολιτικής της Apple, ανέφερε το δημοσίευμα. Η εφαρμογή θα αποκλειστεί από το iOS της Apple, αν και θα συνεχίσει να εκτελείται σε συσκευές Android. Το Facebook επιβεβαίωσε την ύπαρξη του προγράμματος αλλά αντέδρασε στον τρόπο που παρουσιάστηκε. Σύμφωνα με το Bloomberg, τα βασικά στοιχεία σχετικά με αυτό το πρόγραμμα έρευνας αγοράς αγνοούνται", ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Facebook σε δήλωση. "Παρά τα πρώτα δημοσιεύματα, δεν υπήρχε τίποτα μυστικό γι 'αυτό. Ήταν αυτό που κυριολεκτικά λέει το όνομά του: Facebook Research App. Δεν ήταν "κατασκοπεία", καθώς όλοι οι άνθρωποι που υπέγραψαν να συμμετάσχουν πέρασαν από μια σαφή διαδικασία δίνοντας την άδειά τους για να συμμετάσχουν. Τέλος, λιγότερο από το 5% των ανθρώπων που επέλεξαν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα έρευνας αγοράς ήταν έφηβοι. Όλοι τους με υπογεγραμμένες μορφές γονικής συναίνεσης".

 

Το Facebook έχει υποστεί έντονη κριτική εδώ και μήνες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου και το ρόλο του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016. Σε μια σημαντική παραβίαση δεδομένων που αποκαλύφθηκε πέρυσι, η Cambridge Analytica έλαβε πληροφορίες για εκατομμύρια χρήστες του Facebook μέσω μιας εφαρμογής τρίτου μέρους.

 

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Η.Π.Α., η βασική αρχή της χώρας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ενδέχεται να επιβάλει πρόστιμο ρεκόρ κατά της εταιρείας επειδή δεν προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, ανέφερε το Bloomberg News αυτόν τον μήνα.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....