Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

26/02/19

Ψήφους για no deal ή για μετάθεση του Brexit υποσχέθηκε η Μέι

 

Δύο ακόμα κρίσιμες κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες για το Brexit υποσχέθηκε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.

 

 

Η κ. Μέι δεσμεύτηκε πως εάν στις 12 Μαρτίου η Βουλή απορρίψει το τροποποιημένο σχέδιό της για τους όρους εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση θα δώσει στους βουλευτές την δυνατότητα να ψηφίσουν εάν θέλουν Brexit χωρίς συμφωνία. Εφόσον η Βουλή καταψηφίσει το «no deal» θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει βραχεία μετάθεση του διαζυγίου.

Η κ. Μέι ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ της καθυστέρησης του Brexit, αποσαφηνίζοντας εκ νέου ότι είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει την λαϊκή απόφαση για έξοδο από την ΕΕ.

Κάλεσε αιχμηρά τους βουλευτές να σκεφτούν ρεαλιστικά, τονίζοντας πως εάν η Βουλή δεν θέλει να προδώσει το δημοψήφισμα του 2016 θα πρέπει να υποστηρίξει την συμφωνία εξόδου θα προτείνει η κυβέρνηση. 

Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία για σύντομη μετάθεση του Brexit πέραν της 29ης Μαρτίου, η πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να είναι έως τα τέλη Ιουνίου το αργότερο, δηλαδή πριν την έναρξη της επόμενης θητείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδάλλως η χώρα θα πρέπει να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, είπε. Διευκρίνισε δε πως τυχόν μετάθεση του Brexit δεν εξαλείφει το ενδεχόμενο εξόδου χωρίς συμφωνία.

Απαντώντας, ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών ζήτησε σε περίπτωση που η συμφωνία της κυβέρνησης Μέι με την ΕΕ εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων να τεθεί και στην κρίση των πολιτών, δηλαδή σε δεύτερο «επιβεβαιωτικό» δημοψήφισμα.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....