Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 09/10/18

Ψυχρό κλίμα στην επίσκεψη Πομπέο στο Πεκίνο

 

Κάθε άλλο παρά θερμό ήταν το κλίμα κατά τη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι.

 

 

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας φέρεται να ενημέρωσε τον Γι για την επικείμενη επίσκεψή του στην Πιονγιάνγκ.

 

Όμως ο Κινέζος διπλωμάτης αναφέρθηκε στον μαινόμενο εμπορικό πόλεμο και άφησε σαφείς αιχμές για τις ενέργειες της Ουάσιγκτον, και κυρίως την επιβολή δασμών στα κινεζικά προϊόντα.

 

 

Οι ευρωπαϊκές αγορές αντέδρασαν στις μαζικές ρευστοποιήσεις που καταγράφηκαν στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, μετά την απόφαση του Πεκίνου να χαλαρώσει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις τράπεζες και με το γουαν να παραμένει σε πορεία υποτίμησης.

 

«Ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα σημαίνει πως πλήττονται οι Κινέζοι. Αφού η Κίνα είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, θα υπάρχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες για την ευρωπαϊκή και τη γερμανική οικονομία αν οι Κινέζοι δεν έχουν πλέον ρευστότητα. Και το γεγονός της έλλειψης ρευστότητας έχει να κάνει και με τις πιέσεις που δέχονται λόγω της κατάστασης με τις Ηνωμένες Πολιτείες», εξηγεί ο αναλυτής Όλιβερ Ροθ της ODDO SEYDLER BANK.

 

Στελέχη της αγοράς αποδίδουν τις πίεσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στην πολιτική αβεβαιότητα εξαιτίας της Ιταλίας.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....