Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:11 - 11/02/19

100.000 θέσεις εργασίας απειλούνται στην Γερμανία από ένα σκληρό Brexit

 

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει η εφημερίδα «Welt am Sonntag», σχεδόν 100.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία απειλούνται άμεσαεφόσον επικρατήσει το σενάριο του «σκληρού» Brexit και το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει ατάκτως από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η έκθεση: «Σε καμία άλλη χώρα δεν είναι τόσο μεγάλες οι επιπτώσεις, στον τομέα της απασχόλησης, όσο στη Γερμανία».

 

Στην έρευνα γίνεται ειδική μνεία στις οικονομικές συνέπειες της μείωσης των γερμανικών εξαγωγών προς το Ηνωμένο Βασίλειο, ως απόρροια της επιβολής τελωνειακών δασμών.

 

Μάλιστα, ως προς τον καθορισμό του αριθμού των 100.000 θέσεων εργασίας, δεν συνυπολογίζονται παράγοντες, όπως η μείωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

 

Από ένα «σκληρό» Brexit, σύμφωνα με τη μελέτη, αναμένεται να πληγεί περισσότερο ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις εξαγωγές γερμανικών οχημάτων να δέχονται αξιοσημείωτες επιπτώσεις.

 

Ενδεικτικά, δύναται να επηρεαστούν 500 θέσεις εργασίας στη μονάδα της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ και άλλες 265 στο εργοστάσιο της BMW στο Ντίνγκολφινγκ - Λάνταου, στη Βαυαρία.

 

Σε γενικές γραμμές, οι ερευνητές εκτιμούν ότι μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι θέσεις εργασίας στα κρατίδια της Βάδης - Βυρτεμβέργης, της Βαυαρίας και της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

 

Πέραν της Γερμανίας, σημαντικό πλήγμα αναμένεται να υποστεί και η Γαλλία, όπου υπό κίνδυνο βρίσκονται 50.000 θέσεις εργασίας. Αναλογικά με τον πληθυσμό τους, πάντως, τις μεγαλύτερες και εκτενέστερες συνέπειες εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσουν η Μάλτα και η Ιρλανδία.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι -με βάση τη μελέτη- σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα «σκληρό» Brexit εκτιμάται ότι θα συνεπάγεται την απώλεια 612.000 θέσεων εργασίας.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....