Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

02/02/19

13ος-14ος μισθός: Τα σημεία – «κλειδιά» για την επαναφορά τους

 

Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η επαναφορά των δώρων στο Δημόσιο που είχαν καταργηθεί την 1/1/2013. Η χθεσινή θετική εισήγηση της ολομέλειας του ΣτΕ, ταυτίστηκε με την πρόσφατη θετική απόφαση του έκτου τμήματος του ΣτΕ που έκρινε ότι η κατάργηση των δώρων ύψους 1.000 τον χρόνο που έπαιρναν οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν αντισυνταγματική.

 

 

Τα σημεία – κλειδιά

 

Πρώτον από τα μέσα Μαρτίου που αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης της χθεσινής ολομέλειας του ΣτΕ , το Δημόσιο υποχρεώνεται να επαναφέρει τον θεσμό των δώρων στους μισθούς των υπαλλήλων.

 

Δεύτερον, η κυβέρνηση δεν υποχρεούται να νομοθετήσει για το ποσό των 1.000 ευρώ για το μέλλον, αλλά μπορεί να αποφασίσει ότι το ποσό θα είναι μικρότερο ακόμα και στα 300 ευρώ, όπως αναφέρουν έγκριτοι νομικοί. Εάν το ΣτΕ δεν ορίσει το ποσό των 1.000, τότε η κυβέρνηση θα ορίσει όποιο ποσό κρίνει.

 

Τρίτον, τα αναδρομικά από τα 1.000 ευρώ δικαιούνται όσοι έκαναν ήδη προσφυγή στα δικαστήρια ή όσοι προσφύγουν μέχρι την ημέρα της δημοσίευσης της απόφασης, δηλαδή μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

 

Τέταρτον, όσοι κάνουν αγωγή για τα αναδρομικά μετά τη δημοσίευση της απόφασης δεν θα έχουν καμία τύχη και θα περιοριστούν στο ποσό των δώρων που θα επαναφέρει το Δημόσιο, όποιο κι αν είναι αυτό.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....