Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 28/12/18

2018: Οι επιστημονικές δημοσιεύσεις έσπασαν τα ρεκόρ

 

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Clarivate Analytics, η διεθνής παραγωγή επιστημονικών δημοσιεύσεων σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ το 2018, με τις αναδυόμενες οικονομίες να σημειώνουν την μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το 2017, γεγονός που δείχνει ότι σταδιακά ανοίγει το «παιγνίδι» του επιστημονικού ανταγωνισμού και μειώνεται η «ψαλίδα» μεταξύ των μεγάλων χωρών και των πιο μικρών.

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επιστημονικές δημοσιεύσεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 5% σε σχέση με πέρυσι, φθάνοντας περίπου τα 1,62 εκατομμύρια στη βάση δεδομένων Web of Science.

 

Τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε αριθμό δημοσιεύσεων πέτυχαν δύο μουσουλμανικές χώρες, η Αίγυπτος (21%) και το Πακιστάν (16%), χωρίς να είναι ακόμη σαφές πού οφείλεται αυτή η επιτυχία τους (πιθανώς στην αύξηση της επιστημονικής χρηματοδότησης και των διεθνών επιστημονικών συνεργασιών των δύο αυτών χωρών).

 

Η Κίνα, που συνεχώς πλησιάζει τις ΗΠΑ, σημείωσε αύξηση γύρω στο 15%, απέχοντας μόλις 35.000 επιστημονικές δημοσιεύσεις από την Αμερική, για να την εκθρονίσει από την πρώτη θέση παγκοσμίως. Ινδία, Βραζιλία, Μεξικό και Ινδία είχαν αυξήσεις άνω του 8% σε σχέση με τις επιστημονικές δημοσιεύσεις τους το 2017, σύμφωνα με το “Nature”.

 

«Τα 1980 μόνο πέντε χώρες – ΗΠΑ-Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ιαπωνία- έκαναν το 90% όλων των επιστημονικών δημοσιεύσεων. Σήμερα υπάρχουν πια 20 χώρες στην κορυφαία ομάδα των πιο παραγωγικών επιστημονικά χωρών», τόνισε η αναλύτρια θεμάτων επιστήμης και τεχνολογίας Καρολάιν Βάγκνερ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο. Η ανοδική τάση αναμένεται συνεχιστεί και το 2019.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....