| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

800 εκατ. ευρώ πρόκειται να διατεθούν από τις τράπεζες, μέσα στον Αύγουστο

 

Παρασκευή, 24/07/2020

 

   Share

 

Νέα κεφάλαια ύψους 800 εκατ. ευρώ πρόκειται να διατεθούν από τις τράπεζες, μέσα στον Αύγουστο, για την κάλυψη των αιτήσεων που έχουν εγκριθεί για δάνεια κεφαλαίου κίνησης με πλήρη επιδότηση του επιτοκίου για τα δύο πρώτα χρόνια μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

 

 

Η υπογραφή της νέας εγκριτικής πράξης μεταξύ τραπεζών και Αναπτυξιακής Τράπεζας αναμένεται τις επόμενες μέρες και προβλέπει ότι το 95% του ποσού θα διατεθεί από τις εμπορικές και συνεταιριστικές τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και το 5% από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έναντι 60% και 40%, αντίστοιχα, που είναι, μέχρι σήμερα, το ποσοστό συνεπένδυσης.

 

Σημειώνεται ότι το επιπλέον ποσό προορίζεται για τις επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις έχουν ήδη εγκριθεί και δεν αφορά σε νέες υποβολές αιτήσεων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τα 800 εκατ. ευρώ, επιπλέον, το συνολικό ποσό των δανείων κεφαλαίου κίνησης από το κοινό χρηματοδοτικό εργαλείο να ανέλθει στα 2,6 δισ. ευρώ και  έως αυτή τη στιγμή έχουν ήδη εγκριθεί δάνεια 1,3 δισ. ευρώ, ενώ προς σταδιακή έγκριση είναι δάνεια επιπλέον 500 εκατ. ευρώ κάτι το οποίο βάσει των δεσμεύσεων των τραπεζών θα έχει γίνει ως το τέλος Ιουλίου.

 

Η ζήτηση που εκδηλώθηκε, ξεπέρασε κατά πολύ, ο συνολικό ποσό του 1,8 δισ. ευρώ που είναι δεσμευμένο, υπερβαίνοντας τα 10 δισ. ευρώ δανείων και για αυτό αποφασίστηκε η διάθεση και νέων κεφαλαίων.

 

Σε ό,τι αφορά στην Αναπτυξιακή Τράπεζα σημειώνεται ότι εκτός από το ότι θα συμβάλει στην επιπλέον χρηματοδότηση με 45 εκατ. ευρώ για δάνεια, θα διαθέσει άλλα 135 εκατ. ευρώ για την επιδότηση του επιτοκίου των νέων δανείων που θα εγκριθούν.

 

Το ταμείο εγγυοδοσίας

 

Στο μεταξύ, το αμέσως επόμενο διάστημα, ανασχεδιασμός υπάρχει και για το ταμείο εγγυοδοσίας προκειμένου  να δοθούν περισσότερα κεφάλαια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έναντι των μεγάλων επιχειρήσεων.

 

Η πρώτη κίνηση που θα υλοποιηθεί άμεσα, είναι η αύξηση κατά 1 δισ. ευρώ των εγγυήσεων της Αναπτυξιακής Τράπεζας προς τις τράπεζες για το ταμείο εγγυοδοσίας μέσω του οποίου χορηγούνται δάνεια κεφαλαίου κίνησης με την εγγύηση της Αναπτυξιακής σε ποσοστό 80%.

 

Με τις πρόσθετες εγγυήσεις του 1 δισ. ευρώ θα χορηγηθούν επιπλέον 3,6 δισ. ευρώ δανείων κεφαλαίου κίνησης.

 

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, είναι ανοικτή για το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έχουν δεσμευθεί ήδη τα 2,9 δισ. από τα 3,6  δισ. ευρώ που θα διατεθούν στον πρώτο κύκλο του προγράμματος.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....