| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Alibaba & Το μεγάλο IPO των 13δις δολαρίων

 

Πέμπτη, 00:01 - 21/11/2019

 

   Share

 

Ο κολοσσός του κινεζικού διαδικτυακού εμπορίου Alibaba Group θα αντλήσει έως 12,9 δισεκ. δολάρια σε μια εισαγωγή-ορόσημο στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, τη μεγαλύτερη πώληση μετοχών στην ασιατική μητρόπολη εδώ και εννέα χρόνια. Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, η εξέλιξη αυτή θεωρείται θετική για το Χονγκ Κονγκ ύστερα από πέντε και πλέον μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και την πρόσφατη υποχώρηση της οικονομίας του σε ύφεση, για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία.

 

 

Η Alibaba ανέφερε σε ανακοίνωση ότι οι μετοχές της τιμολογήθηκαν στα 176 δολάρια Χονγκ Κονγκ (22,49 δολάρια) έκαστη. Αυτό σημαίνει ότι η Alibaba θα αντλήσει τουλάχιστον 88 δισεκ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (11,3 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ) – ένα ποσό με ιδιαίτερο συμβολισμό διότι ο αριθμός 8 συνδέεται με την ευημερία και την καλοτυχία στην κινεζική κουλτούρα. Η Alibaba επέλεξε τον κωδικό 9988 για τις μετοχές της, που για τους Κινέζους συνδυάζει δύο από τους πιο τυχερούς αριθμούς, οι οποίοι μαζί συμβολίζουν την μακρόχρονη ευημερία. Το συνολικό ποσό μπορεί να φθάσει τα 12,9 δισεκ. δολάρια εάν ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης (‘greenshoe’ option). Η μετοχή της Alibaba στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε χθες στα 185,25 δολάρια.

 

‘Όπως γράφει το Fortune, η εισαγωγή των μετοχών της Alibaba έχει ιδιαίτερη σημασία για το Χονγκ Κονγκ καθώς η εταιρία επέλεξε τη Νέα Υόρκη έναντι της πρώην βρετανικής αποικίας για την αρχική δημόσια προσφορά το 2013 καθώς το ασιατικό χρηματοπιστωτικό κέντρο δεν δεχόταν την ασυνήθιστη διοικητική της δομή. Η απόφαση είχε τελικά αποτέλεσμα το Χονγκ Κονγκ να αλλάξει τους σχετικούς κανονισμούς πέρυσι προκειμένου να επιτραπεί στην Alibaba να εισάγει τις μετοχές και στο χρηματιστήριο της ασιατικής μητρόπολης.

 

Τραπεζίτες ελπίζουν ότι το παράδειγμά της θα ακολουθήσουν και άλλοι κινεζικοί τεχνολογικοί κολοσσοί που είναι εισηγμένοι στις ΗΠΑ. Η τελετή για την εισαγωγών των μετοχών της Alibaba θα πραγματοποιηθεί στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την επόμενη Τρίτη και αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεδομένων των διαδηλώσεων που συνεχίζονται στην πόλη.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....